Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2024

Μεταφορικό Ισοδύναμο – Συνεχίζεται η καθυστέρηση καταβολής στους νησιώτες


 

Επιστολή από δήμο Σύρου προς Υπουργείο - 

Αγανάκτηση επικρατεί στις νησιωτικές κοινωνίες αναφορικά με τις καθυστερήσεις του κράτους ως προς την καταβολή πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθώς 14 μήνες εισιτηρίων ιδιωτών παραμένουν απλήρωτοι, το ίδιο και οι επιχειρήσεις για το β΄ εξάμηνο του 2022, χωρίς να έχει καν ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή του α΄ εξαμήνου του 2023 και ενώ βρισκόμαστε στο β΄ εξάμηνο του 2024 .

Σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου επιχειρηματίες που επικοινωνούν με τον αρμόδιο φορέα για να πληροφορηθούν αν έχει προχωρήσει ο επανέλεγχος των υποβληθέντων στοιχείων, ενημερώνονται πως όλη η διαδικασία εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

‘’Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική  κατάσταση και ενώ πληρώνουμε όλες τις δαπάνες για να καλύψουμε μεταφορικές ανάγκες  για προμήθειες υλικών με τα  υπέρογκα ακτοπλοϊκά κόστη και τον κατηργημένο μειωμένο ΦΠΑ περιμένοντας την επιστροφή ενός μέρους μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου, η κυβέρνηση μας αγνοεί ‘’δηλώνουν νησιώτες επιχειρηματίες από Ρόδο, Κω και Κάλυμνο

Ανάλογες φωνές διαμαρτυρίας από πολίτες και επιχειρήσεις μεταφέρονται στα γραφεία των βουλευτών της κυβέρνησης ,στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στους δήμους και στα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων

‘’Η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί το ταχύτερο, τόσο ως προς την ενημέρωση για τον χρόνο καταβολής των ποσών, όσο όμως και ως προς την πληρωμή τους.’’ υποστηρίζουν οι δικαιούχοι του μεταφορικού ισοδύναμου.

Να σημειωθεί ότι το γραπτό αίτημα 179 πολιτών  «κατά της απαξίωσης από την κυβέρνηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου», όπως αναφέρουν, συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης αποφασίζοντας τη σύνταξη επιστολής προς το αρμόδιο υπουργείο.

(Με πληροφορίες από ertnews.gr)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More