Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024

Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μαριτσά



Δεν έχει ενεργό μέτωπο - Συνεχίζεται η κατάσβεση από την Πυροσβεστική προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάσπαρτες εστίες - 

Υπό έλεγχο και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16/09 σε αγροτοδασική έκταση στα Μαριτσά Ρόδου.

Ωστόσο είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της Πυροσβεστικής για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αντιμετώπιση διάσπαρτων εστιών.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έκαιγε κοντά σε σπίτια.

Με εντολή του διοικητή της Π.Υ Ρόδου, στο σημείο μετακινήθηκαν 60 πυροσβέστες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δύο ομάδες πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 3 Α/Φ 3 Ε/Π και εθελοντές, ενώ μεγάλη ήταν η συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες του Δήμου της Ρόδου.

Στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν από τα πρώτα λεπτά, ο δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρο ς Κολιάδης, αναβάλλοντας όλες τις προγραμματισμένες συσκέψεις και συνεδριάσεις στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχει, ο αντιπεριφερειάρχης κος Χρήστος Ευστρατίου καθώς επίσης και στελέχη του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, συνδράμοντας έτσι το έργο των πυροσβεστών.

Νωρίτερα μάλιστα ήχησε και το 112.



(Με πληροφορίες από zougla και rodiaki.gr)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More