Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024

Ρόδος: Το... βαθύ κράτος το μόνο που ξέρει καλά είναι να μεταθέτει ευθύνες


 

Με πολλή προσοχή παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την διαχρονική και αγωνιώδη προσπάθεια των τοπικών μας αρχών και εκπροσώπων, να πείσουν αυτό το απρόσωπο κράτος των Αθηνών, ότι επιτέλους, δεν μπορεί να αφήνει τα νησιά μας και τις τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν το οξυμένο ζήτημα του μεταναστευτικού. 

Η κατάσταση, είναι πλέον εκτός ελέγχου και όπως όλα δείχνουν, με τα καμώματα της Γερμανίας που ετοιμάζεται να σφραγίσει τα σύνορά της, χιλιάδες άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να εγκλωβιστούν για πάντα στη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα μας.

Την ίδια ώρα, τα υπουργεία και η ίδια η κυβέρνηση, κλείνουν αυτιά και μάτια στις εκκλήσεις των τοπικών μας εκπροσώπων (Περιφερειάρχη, Δημάρχου, εκπροσώπων λιμενικών και αστυνομικών) αρνούμενοι να κατανοήσουν για ακόμα μια φορά ότι τα θαλάσσια σύνορά μας δεν μπορεί να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Η κατάσταση μέρα με τη μέρα οξύνεται, αφού υπηρεσίες και υπηρεσιακοί σε κεντρικό επίπεδο λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, νίπτοντας τας χείρας τους και μεταθέτοντας την ευθύνη στην τοπική μας κοινωνία, η οποία ούτε πόρους, ούτε τα μέσα διαθέτει για να μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη. Μέχρι τότε, παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές.

Ένα έργο, θλιβερό και άκρως επικίνδυνο, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ρόδου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real News. Η κατάσταση αυτή, που αργά ή γρήγορα θα φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο, έχει συγκεκριμένους υπεύθυνους. Κι όσο κι αν κρύβονται αυτοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην τοπική μας κοινωνία, αργά ή γρήγορα. 


Μιχάλης Μαστής

Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More