Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2024

Σύμη - Ρόδος: Νέες αφίξεις αλλοδαπών και συλλήψεις


Συνεχείς είναι οι αφίξεις αλλοδαπών από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, στα νησιά μας. Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, με πορεία προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης. 

Το περιπολικό πλοίο προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και προσέγγισε την παραλία του όρμου «Νανού» της Σύμης, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό πλοίο καθώς και από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία έσπευσαν στο σημείο για την παροχή συνδρομής. Από τα πληρώματα των σκαφών εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί στην ακτή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το περιπολικό πλοίο στο λιμάνι της Σύμης. 

4.500 ευρώ η «ταρίφα»

Ακολούθως, εντοπίστηκαν επιπλέον δέκα αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή νότια του νησιού. Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΛΕ» της Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Συλλήψεις και στη Ρόδο

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ακινητοποίησε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος, το οποίο κινούνταν προς τη Ρόδο. Επί του σκάφους επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί άντρες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε. 


Με πληροφορίες από ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More