Τετάρτη, Απριλίου 17, 2024

Ρόδος: Μητέρα κατηγορείται για την αρπαγή των ανήλικων παιδιών της - Συνελήφθησαν και δύο εκπαιδευτικοί που φέρονται να την βοήθησαν - Έντονες αντιδράσεις


 

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου βρέθηκαν σήμερα μια 43χρονη μητέρα, ψυχολόγος στο επάγγελμα, κατηγορούμενη για την αρπαγή των δυο ανήλικων τέκνων της, αλλά και δυο εκπαιδευτικοί που φέρονται να τη βοήθησαν σε αυτό. 

Σημειώνεται ότι ο πατέρας, που ζει στην Αμερική, με απόφαση δικαστηρίου, έχει τη  γονική μέριμνα των παιδιών.

Ο αδελφός της 43χρονης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, υποστήριξε ότι «ο πατέρας κατάφερε να εξασφαλίσει τη γονική μέριμνα με μέσο, καθώς έχει συγγενείς στο δικαστικό σώμα…».

Επίσης προέβη στην σοβαρή καταγγελία ότι «συγγενής του πατέρα κακοποίησε το ένα από τα δύο παιδιά», σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά φιλοξενούνται στο σπίτι του συγκεκριμένου συγγενή.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, όπου μεταφέρθηκαν μητέρα και παιδιά, διαδραματίστηκαν θλιβερές σκηνές, με τα παιδιά να κλαίνε γιατί δεν ήθελαν να αποχωριστούν τη μητέρα τους. 

(Με πληροφορίες από ertnews.gr)

====================================

 Έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας στη Ρόδο έξω από τα δικαστήρια-Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο 

Τον δρόμο έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου, έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας εκπρόσωποι των δασκάλων και νηπιαγωγών της Ρόδου, για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες και την άσκηση δίωξης που έγινε σε βάρος συναδέλφων τους.

Οι εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν στη δίνη σφοδρής δικαστικής διένεξης μεταξύ δύο γονέων, για την επιμέλεια δύο παιδιών που φοιτούσαν στο σχολείο. 

Λίγα λεπτά πριν, οι δικαστικές αρχές είχαν αποφασίσει την παράταση της κράτησής τους μέχρι το Σάββατο όπου έχει οριστεί ημερομηνία για την απολογία τους. 

Ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ένιωσε δυσφορία και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ρόδου για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Αυτή την ώρα, οι εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια με επικεφαλής τα μέλη του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας, γονείς αλλά και πολλούς εκπαιδευτικούς που έσπευσαν εκεί να τους συμπαρασταθούν.



Για πληροφορίες, βίντεο, φωτο και νεότερες εξελίξεις στη rodiaki.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More