Σάββατο, Δεκεμβρίου 30, 2023

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Στα δύσκολα παύουν οι φωνές και η διεκδίκηση;


 

Ακόμη μια φορά η κοινωνία της Καρπάθου πιάστηκε στον ύπνο της θλιβερής πραγματικότητας. Το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του συμπατριώτη μας, με καταγωγή από το Σπόα, φέρνει στην επιφάνεια το θάρρος και την ετοιμότητα που πρέπει να έχει κανείς για να ζει στην εσχατιά του αιγαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που ήδη έχουν δημοσιευθεί στα περισσότερα μέσα, το απόγευμα των Χριστουγέννων, ασθενοφόρο μετέφερε τον ασθενή στο αεροδρόμιο Καρπάθου και παράλληλα, ενημερώθηκε αεροπλάνο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Ρόδου αφού από το νοσοκομείο του νησιού ο καρδιολόγος διαπίστωσε έμφραγμα, σημειώστε ότι δεν εφημέρευε αλλά έτρεξε στο Νοσοκομείο μόλις ειδοποιήθηκε για την περίπτωση. Μετά από περίπου ένα δίωρο και δίχως να το ειδοποιήσει κανείς, το ασθενοφόρο επέστρεψε στο Νοσοκομείο Καρπάθου, έχοντας μάλιστα ο ασθενής καταναλώσει τη μια φιάλη οξυγόνου και χρησιμοποιώντας μια δεύτερη.

*

Το τεχνικό πρόβλημα με τα φώτα στο αεροδρόμιο Καρπάθου είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ήδη ως πληροφορία. Αργά το βράδυ ο ασθενής μεταφέρθηκε εκ νέου στο αεροδρόμιο όπου και τελικά πέταξε (περίπου 23.00) ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει ζωντανός στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι σήμερα εκτός από την οικογένεια και συγκεκριμένα τον γαμπρό του εκλιπόντος, στα Καρπαθιακά Νέα εξέφρασε την άποψη και την πίκρα του ο Πρόεδρος ης κοινότητας Σπόων κ. Βασίλης Πιπέρης.

Παράλληλα κάτι  προβληματίζει είναι η σιωπή όλων εκείνων που έχουν από θέση ρόλο στην κοινωνία της Καρπάθου και της Δωδεκανήσου. Σιωπή από τον Δήμο, σιωπή από την Περιφέρεια και το Επαρχείο, σιωπή και από τους εκλεγμένους φορείς.  

Άραγε δεν θα υπάρξει κάποια αντίδραση; ή θα περιμένουμε να σωπάσουν τα Μέσα και να σβήσει το θέμα;

Η οικογένεια του εκλιπόντος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, επιβεβλημένη ενέργεια ώστε να μάθουμε λεπτομέρειες και να φωτιστεί η τραγωδία όμως πόσες τραγικές στιγμές πρέπει να ζήσουμε για να δούμε κατάματα τα προβλήματα;

Είναι μόνο η απόσταση από τα αστικά κέντρα αυτή που έχει την ευθύνη κι αν είναι έτσι, τα νησιά, όπως η Κάρπαθος, είναι καταδικασμένα να ζουν 4-5 θερινούς μήνες;

Από το Νοσοκομείο δεν θα υπάρξει ανακοίνωση; Από την ΥΠΑ κάποιο δελτίο τύπου; Οι βουλευτές και πολιτευτές της Δωδεκανήσου θα πάρουν θέση για την τραγωδία; Στα δύσκολα οι άνθρωποι πρέπει να δυναμώνουν τις φωνές και να διεκδικούν τα αυτονόητα και όχι να επιλέγουν τη σιωπή.


Πηγή: Καρπαθιακά Νέα

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More