Κυριακή, Δεκεμβρίου 24, 2023

Ρόδος: Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους οι ζωντανές φάτνες σε Σάλακο, Μαριτσά και Παραδείσι


 

Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου που συνόδευσε την Εικόνα της Παναγίας στο σπήλαιο, ξεκίνησε χθες το απόγευμα τη λειτουργία της, η ζωντανή Φάτνη της Σαλάκου, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. Οργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «το Σπήλαιο».

Η φάτνη που αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για χιλιάδες Ροδίτες, θα λειτουργεί στις 24, 25, 26, 30, 31 Δεκεμβρίου 2023 και 1,2, 6, 7 Ιανουαρίου 2024,  από τις 11:30 έως τις 18:00.

Στις 26 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Αρτοκλασία στις 11:00 το πρωί παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλου
Στον χώρο της Φάτνης υπάρχουν αλογάκια και γαϊδουράκια, ταχυδακτυλουργοί, μάγοι, παραδοσιακά προϊόντα καθώς και το μοναδικό τσάι Σαλάκου!

Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, θα πλαισιώσει το εορταστικό πρόγραμμα η σαξοφωνίστας Χρύσα Μακεντούδη, με ξένες και ελληνικές μελωδίες για τους μικρούς και μεγάλους. 


ΦΑΤΝΗ ΜΑΡΙΤΣΩΝ

Αύριο, ανήμερα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Φάτνη  που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μαριτσών «ο Κερωνιάτης» στη Μονή του Σωτήρα.

Θα λειτουργεί στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, 1,2,6 και 7 Ιανουαρίου, από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ.

«Κοπιάστε λοιπόν, να υποδεχθούμε όλοι μαζί Το Θείο Βρέφος και τον νέο χρόνο, να απολαύσετε τη μοναδική ομορφιά και γαλήνη της άγριας φύσης, να αγναντέψετε από ψηλά την απεραντοσύνη του Μαριτσενού κάμπου που πλουμιστός απλώνεται «ευλαβικά» στα πόδια σας. Ελάτε να γευθείτε το μοναδικό Μαριτσενό σουβλάκι και τα Μαριτσενά παραδοσιακά εδέσματα.

Στη παρέα μας φέτος, σχεδόν κάθε μέρα, θα έχουμε και τους Σούπερ Ήρωες μαζί με τους Μίκυ -Μίνι σε Χριστουγεννιάτικη έκδοση!

Φυσικά, η Σούμα και το ασύγκριτο εφταβότανο τσάι μας, είναι πάντα προσφορά όλων των Μαριτσενών, στην υγειά σας» αναφέρει στο κάλεσμα του ο πολιτιστικός σύλλογος Μαριτσών.

ΦΑΤΝΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά η ζωντανή φάτνη Παραδεισίου «Βηθλεέμ, η πόλη των Αγγέλων» ανοίγει τις πύλες της, την ημέρα των Χριστουγέννων, για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους.  Από την παρέα δεν μπορεί να λείπει ο Άγιος Βασίλης, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών,  όπου από τον μακρινό Βόρειο Πόλο αναμένεται να αφιχθεί  στις 26 Δεκεμβρίου στη 13:00 για να μοιράσει δώρα και αγάπη σε όλα τα παιδιά.  

Επίσης, στις 2 Ιανουαρίου στις 12:00 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παρέα με την Αγιο-Βασιλίνα Ειρήνη Σκόνη. Στον χώρο της Φάτνης που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα», θα υπάρχουν ακόμα  ζεστό αρωματικό τσάι, λαχταριστοί λουκουμάδες, κρέπες και σουβλάκια .

Φωτό: Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου “το Σπήλαιο”

ΣύνταξηΜαριέττα Γαβριλιώτη

Πηγή: ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More