Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023

Ρόδος: Με καθυστέρηση αναχώρησε το «Blue Star Χίος» – Καταγραφή των μεταναστών από το Λιμενικό


Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες καθυστέρηση σήκωσε άγκυρες στο πλοίο Βlue Σtar Χίος με προορισμό τελικό το λιμάνι του Πειραιά. Οι 365 επιβάτες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εντός του πλοίου, αναμένεται να φτάσουν στον τελικό προορισμό, τον Πειραιά, γύρω στις 10:00 το πρωί. Την ίδια ώρα, λιμενικοί συνεχίζουν να καταγραφούν όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μετακίνησής τους.

Η καθυστέρηση είναι μεγάλη και όπως μας είπαν οι επιβάτες το ίδιο και η ταλαιπωρία τους. Αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ρόδου επικρατεί ησυχία ενώ εξακολουθούν να παραμένουν δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου μέχρι αυτό να αναχωρήσει.

Όσον αφορά τους μετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα εξακολουθούν να βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας να δοθεί κάποια λύση για την περίπτωσή τους. Δύο κλιμάκια από αστυνομικούς και λιμενικούς, έχουν ξεκινήσει την καταγραφή τους.

Νωρίτερα, οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Star Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα. 

ΣύνταξηΑριστείδης Μιαούλης - Πηγή: www.ertnews.gr

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετανάστες εμποδίζουν τον απόπολου του “Blue Star Χίος” από το λιμάνι της Ρόδου 


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα (12,22 μμ) στο λιμάνι της Ρόδου στο οποίο πριν από λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν ερχόμενοι με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου περισσότεροι από 400 μετανάστες και πρόσφυγες ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου. 

Οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Star Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα. 

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη και η προσέγγιση του επιβατικού «Νήσος Πάτμος» που για λόγους ασφαλείας πιθανότατα να δέσει σε άλλο σημείο του λιμανιού και για το γεγονός έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας Blue Ster Ferries, το “Blue Star Χίος” θα αναχωρήσει με καθυστέρηση, λόγω της παρουσίας των μεταναστών που εμποδίζουν την αναχώρησή του. 



Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More