Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2023

Πύρινη κόλαση σε Ρόδο - Δείτε το live του efsyn.gr


 


Δείτε το live του efsyn.gr από τη διαρκή κάλυψη των πυρκαγιών την 8η μέρα 

  • Στο νησί των Δωδεκανήσων η πυρκαγιά καίει για 8η ημέρα. Πύρινες γλώσσες ξεπηδούν συνεχώς και όπως όλα δείχνουν και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση. Εκκενώθηκαν το Βάτι και η Λαχανιά. Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τον πύρινο όλεθρο. «Όλα λειτούργησαν τέλεια» για τον Ροδίτη υφυπουργό Ναυτιλίας 

  • Καίγεται το Γεννάδι, στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια, εγκαταστάσεις και πράσινο 

  • Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εκατοντάδων εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο.

    Τα μέτωπα αυτή την ώρα εστιάζονται στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου, ενώ αναζωπυρώσεις δημιουργούνται σε πολλές περιοχές, κινητοποιώντας έτσι τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του νησιού. 

    Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι και κατευθύνεται προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή. 

  • (Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

    Το πύρινο μέτωπο κοντά στο Γεννάδι όπως καταγράφεται από τον δορυφόρο. 

  • ⇒ Μπαράζ εντολών εκκενώσεων οικισμών έχει σημειωθεί από τις αρχές, όπου κρίθηκε ότι οι πυρκαγιές απειλούν άμεσα ανθρώπινες ζωές. Σήμερα μόνο εκκενώθηκαν το Γεννάδι, ο Μαλώνας, το Βάτι, το Πλημμύρι και η Λαχανιά. Στο Γεννάδι συγκεκριμένα η πυρκαγιά κατέφθασε αργά το απόγευμα σαρώνοντας το χωριό και φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα. Κατέκαψε σπίτια, εγκαταστάσεις και πράσινο στο διάβα της, ενώ λίγο έλειψε να παραδοθεί στις φλόγες και το Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Ωστόσο, οι θαρραλέες προσπάθειες κατοίκων, εθελοντών και πυροσβεστών απέτρεψαν τα χειρότερα. Σημειώνεται ότι η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα από το Βάτι στο Γεννάδι, που διέσχισε 7 χιλιόμετρα σε μία μόλις ώρα, δείχνοντας τις τρομακτικές διαστάσεις της πυρκαγιάς. 

  • Δείτε το live του efsyn.gr από τη διαρκή κάλυψη των πυρκαγιών την 8η μέρα λεπτό προς λεπτό με φωτογραφίες και βίντεο => ΕΔΩ 



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More