Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023

Χωρίς τουρίστες μένει η Νότια Ρόδος


Οι μεγαλύτεροι ευρωπαίοι tour operators αναστέλλουν τη δραστηριότητα τους στα ξενοδοχεία της Νότιας Ρόδου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, μετά τις καταστροφικές φωτιές στο νησί. 


Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και tour operators της Ευρώπης, αφήνουν τη Νότια Ρόδο χωρίς τουρίστες, αφού ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις πτήσεις τους και τα πακέτα εκδρομών. Οι δραστηριότητες για τα βόρεια του νησιού θα συνεχιστούν κανονικά από τις αρχές του Αυγούστου.

TUIJet2 και EasyJet, που ήδη έχουν διακόψει τη δραστηριότητα τους προς το νησί της Ρόδου, πραγματοποιώντας μόνο πτήσεις επαναπατρισμού, αποφάσισαν να διακόψουν τη δραστηριότητα τους στα νότια του νησιού, μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Η TUI ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με 41 ξενοδοχεία στην ευρύτερη νότια Ρόδο, ανάμεσα σε αυτά και ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της. Όπως είπε, αυτό θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου. Λίγο μετά ακολούθησαν ανακοινώσεις και από τη Jet2 και την easyJet. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TTG, στελέχη της Jet2holidays μετά από επισκέψεις σε ξενοδοχεία στο Γεννάδι, το Κιοτάρι και αλλού, αποφάσισαν να ακυρώσουν όλα τα πακέτα διακοπών σε αυτές τις περιοχές, που είχαν προγραμματισθεί μέχρι και την Κυριακή 13 Αυγούστου. Οι εταιρεία είπε ότι θα επικοινωνήσει με τους πελάτες, οι οποίοι θα μπορούν είτε να επιλέξουν άλλους προορισμούς για τις διακοπές τους, είτε να ακυρώσουν με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Σημειώνεται ότι όλες οι πτήσεις και τα πακέτα διακοπών της εταιρείας προς τη Ρόδο παραμένουν ακυρωμένες έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου. Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και μετά, η Jet2 θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητα της σε ξενοδοχεία, βίλες και θέρετρα στα βόρεια της Ρόδου.

Η EasyJet Holidays, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση αφού ακύρωσε όλες τις διακοπές προς Κάλαθο, Λάρδο, Λίνδο και Πεύκους που αναχωρούν έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου και εκείνες προς Γεννάδι, Κιοτάρι και Λαχανιά που αναχωρούν έως και 10 Αυγούστου.

Πολλά διαθέσιμα δωμάτια στη Ρόδο

Μια αναζήτηση στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κράτησης καταλυμάτων booking.com, δείχνει μεγάλη διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία της Ρόδου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, με πολλά από αυτά να προσφέρουν εκπτώσεις που ξεκινούν από 15%.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 η κα. Στέλλα Τσαντήλα ειδικός στις ηλεκτρονικές ξενοδοχειακές πωλήσεις, συνιδρύτρια της εταιρείας INcrementUM, εξηγεί ότι η ζήτηση στη Ρόδο για την επόμενη εβδομάδα τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια όσο και σε ξενοδοχεία, είναι πεσμένη, σε σχέση με την προηγούμενη. «Αυτό είναι λογικό, οι φωτιές ακόμη μαίνονται στο νησί και ο κόσμος θέλει να δει πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση». Η ίδια επισημαίνει ότι η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μια ημέρα πολύ έντονων κρατήσεων, προφανώς διότι πολλοί μεμονωμένοι τουρίστες που διέμεναν στη Νότια Ρόδο προσπαθούσαν να μετακινηθούν στα βόρεια, κάνοντας μόνοι τους κρατήσεις. «Ο αριθμός των ακυρώσεων στις online κρατήσεις είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού, με τη διαφορά ότι αν ακυρωθεί κάτι, δεν γεμίζει ξανά. Όμως πολλά δωμάτια ακυρώνονται από τα πακέτα των μεγάλων tour operators εφόσον έχουν διακόψει τις πτήσεις αυτή τη στιγμή», τονίζει η κα. Τσαντήλα. «Όλοι περιμένουν να σβήσουν οι φωτιές και να επανέλθει η κανονικότητα. Στο ενδιάμεσο, ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα δέχονται τηλεφωνήματα από τους πελάτες τους, που ρωτούν αν υπάρχουν φωτιές, ποια είναι τα μέτρα ασφάλειας, αν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, κ.α.». 

Βίκη Βαμιεδάκη 

Νεότερες και Περισσότερες Ειδήσεις 

από το www.news247.gr => ΕΔΩ 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More