Πέμπτη, Απριλίου 27, 2023

Ρόδος: Έφεραν την Uber στο νησί - «Θα φύγει νύχτα» προειδοποιούν οι ταξιτζήδες (Photos)


Με μηνύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί στη Ρόδο προκειμένου να διώξουν την Uber από το νησί 


Στα «κάγκελα» οι οδηγοί ταξί στη Ρόδο κατά της εφαρμογής της Uber όπου από σήμερα θα είναι διαθέσιμη στο νησί των Δωδεκανήσων, αλλά και στην Κέρκυρα, αλλάζοντας το τοπίο των μεταφορών ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Ενάντια στην απόφαση αυτή, δεκάδες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί συνέρρευσαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ρόδου και σύμφωνα με το rodiaki.gr οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται στην τροχαία του νησιού. Μάλιστα, μαζί με τους δικηγόρους τους είναι έτοιμοι να καταθέσουν μηνύσεις για να εφαρμοστεί ο νόμος. 


Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Τροχαίας βρέθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί «Ρόδος», Σάββας Χατζηγεωργίου καθώς και ο πρόεδρος του Ράδιο ταξί «Διαγόρας» κ. Ευστρατίου μαζί με τους δικηγόρους τους.

Το κλίμα είναι φορτισμένο, με τους αυτοκινητιστές να εξανίστανται μετά την απόφαση της Uber για επέκταση και στο νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παράνομη λειτουργία της εφαρμογής.

«Ήρθε μία Εταιρία η οποία λέει ότι είναι νόμιμη και δουλεύει με 36 ευρώ και πριν λίγο σταματήσαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο έφερε από το Φαληράκι εδώ με 20 ευρώ και έχουμε αποδεικτικά στοιχεία με κινητό ξένης τουρίστριας ότι πήγε από το Paradise στο αεροδρόμιο με 20 ευρώ», εξήγησε στην Ροδιακή ο Θεοδόσης Καστανίδης.


Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «αυτό το το δουλεύω με 36 ευρώ δεν υπάρχει. Ένα πράγμα θα πω: αυτοί θα φύγουνε, πολύ γρήγορα, νύχτα από το νησί μας. Δουλεύουνε παράνομα εκατό τοις εκατό». «Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, η δικηγόρος μας είναι μέσα (σ.σ. στην Τροχαία), κάνει μηνύσεις. Να φύγουνε γρήγορα από το νησί μας. Δεν θα διαλύσουν τον τουρισμό», είπε για να συνεχίσει: «Ή αυτοί ή εμείς»! 


Με την σειρά του, ο Βαγγέλης Διακοσταμάτης, γραμματέας του Συνδέσμου, προειδοποιεί πως οι κινητοποιήσεις τους θα είναι μεγαλύτερες και από αυτές του 2011!

Με παρατεταγμένα τα αυτοκίνητά τους στην πλατεία του δημαρχείου Ρόδου, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί δίνουν τον τόνο της αποφασιστικότητας τους αφού δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν διώξουν την Uber από το νησί.


www.avgi.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More