Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2020

Αναζητείται σωσίβιο

 

Ο σκληρός χειμώνας του 2020 άρχισε να δείχνει τα δόντια του

Οι δυνατές καμπάνες που κτύπησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την 8η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για το δημόσιο χρέος, την ανάπτυξη και τα ελλείμματα καθώς τα παγωμένα Χριστούγεννα που ετοιμάζονται να περάσουν άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ρίχνουν τη βαριά σκιά τους πάνω από την ελληνική κοινωνία.

Η πανδημία καλπάζει με δραματικά γρήγορους ρυθμούς και αντί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ρίξει όλο της το βάρος στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, ετοιμάζει τρένα για τη μεταφορά ασθενών και δίνει ψίχουλα σε μια ελάχιστη μερίδα πολιτών αφήνοντας στο έλεος της κρίσης την πλειοψηφία των εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων.

Στο μεταξύ η βοήθεια από το Ταμείο Ανασυγκρότησης που περίμεναν ως μάνα εξ ουρανού οι «σοφοί» οικονομολόγοι του Κυριάκου για να καλύψουν τα τραγικά λάθη τους, όχι μόνο βρίσκεται στον αέρα αλλά όλα δείχνουν ότι όλα πηγαίνουν πολλούς μήνες πίσω.

Η ανθρωπιστική κρίση κτυπάει δυνατά την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει το επόμενο έτος χωρίς κανένα όπλο στα χέρια της για να μπορέσει να την αντιμετωπίσει.

Οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας εκβιάζοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζονται να ρίξουν τις οικονομίες των 27 χωρών με μια περιδίνηση, που όμοια της δεν έχουν ξαναζήσει οι χώρες της Ευρώπης εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο αγώνας για δανεισμό καθώς δεν θα υπάρχει το πακέτο βοήθειας των 750 δις. ευρώ για να στηρίξουν τις οικονομίες τους θα οδηγήσει σε έναν καταστροφικό ανταγωνισμό που θα θυμίζει την κρίση του 1929.

Η χώρα μας, σε συνεχή πορεία ύφεσης από τον Ιούλιο του 2019, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρίσκεται ξεκρέμαστη χωρίς οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας από πουθενά.

Οι τραγικές συνθήκες στην Υγεία και την Παιδεία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Η φωτογραφία των παιδιών σε ένα χωριό της Ηλείας να διαβάζουν έξω από το καφενείο, γιατί δεν έδινε άδεια ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής να ανοίξει και να προσφέρει ζεστασιά, με ένα δανεικό λάπτοπ και ένα δανεικό κινητό στηριγμένα σε δυο κολοκύθες, παραπέμπουν σε αντίστοιχες φωτογραφίες της δεκαετίας του 1950.

Η κατάσταση εξελίσσεται πλέον χειρότερα και από τα χειρότερα όνειρα των πιο απαισιόδοξων ελλήνων. Όλα αυτά είναι έργα Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες. Τι άλλο θα πρέπει να γίνει;

 

documentonews.gr 


 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More