Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2020

Ρόδος: Η Αστυνομία φταίει για τις σκηνές χάους στο αεροδρόμιο Διαγόρας λέει η Fraport


 

Ο μεγάλος συνωστισμός που επικράτησε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέματα στο διαδίκτυο και σε σχετικά στις βρετανικές εφημερίδες SUN και Daily Mail.

Οι επιβάτες περιγράφουν σκηνές απαράδεκτες στους χώρους αναχώρησής τους, σε μια περίοδο που τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό είναι αυξημένα σ΄όλο τον κόσμο.

Γίνεται λόγοςγια μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για ελλείψεις στον αερισμό και τον κλιματισμό.

Πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου αναφέρουν πως την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένες 5 πτήσεις στις οποίες θα επέβαιναν σε κάθε μια περί τα 180 άτομα.

Το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα έντονο για τους επιβάτες από την Αγγλία οι οποίοι έπρεπε να περάσουν, όπως γίνεται, από έλεγχο διαβατηρίων διότι βρίσκονται στην κατηγορία «εξτρά Σέγκεν» οπότε συνυπολογίζεται και η κατά μία ώρα άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Ανάλογες σκηνές εμφανίζονται συχνά τις τελευταίες ημέρες στο Αεροδρόμιο Διαγόρας

Ευθύνες στην Αστυνομία επιρρίπτει η Fraport,για τις σκηνές χάους που επικράτησαν το Σάββατο στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Διαγόρας» όταν συνέπεσαν 5 πτήσεις την ίδια ώρα.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε στο διαβατηριακό έλεγχο απ΄τον οποίο περνάνε οι Άγγλοι τουρίστες διότι η χώρα τους βρίσκεται στην κατηγορία «Εξτρα Σέγκεν».

 

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ - Oct 26, 2020

 

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More