Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2020

Βρετανικός τουρισμός: Έντονες αντιδράσεις των t.o's για την γενική καραντίνα στην Ισπανία- φόβοι για ακυρώσεις και σε άλλους προορισμούς

Την έντονη αντίδραση των τουρ οπερέιτορ προκάλεσε η απόφαση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών να θέσει σε καραντίνα τους Βρετανούς τουρίστες, που επιλέγουν την Ισπανία για τις διακοπές τους, κατά την επιστροφή τους, περιλαμβάνοντας όλη τη χώρα σε αυτό το μέτρο, χωρίς διάκριση για τις Βαλεαρδίες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά.


Χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας Andrew Flintham εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί η κυβερνηση περιέλαβε όλη την Ισπανία στο μέτρο της καραντίνας και δεν περιορίστηκε στην ηπειρωτική χώρα, καθώς στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους δεν παρατηρείται έξαρση της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν σύγχυση και αβεβαιότητα στους ταξιδιώτες και ζημιά στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από την ΑΒΤΑ, που πρότεινε να αρθούν οι κανόνες καραντίνας για πτήσεις σε ισπανικούς προορισμούς με χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων.

Η Γκλόρια Γκεβάρα, διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών, επανέλαβε την πάγια θέση του Οργανισμού για τοπικούς περιορισμούς, υπογραμμίζοντας ότι η καραντίνα είναι εξαιρετικά απογοητευτική για χιλιάδες παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι καταστροφική για την τουριστική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ισπανία.

Η TUI ακύρωσε όλο το πρόγραμμα διακοπών από την Κυριακή έως τις 9 Αυγούστου στην ηπειρωτική Ισπανία, υπογραμμίζοντας ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες και τις Καναρίους Νήσους μπορούν να συνεχίσουν τα ταξίδια τους, εφόσον δεχθούν να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ο κ.Andrew Flintham δήλωσε ότι όσοι έχουν κάνει κράτηση μεταξύ 27 Ιουλίου και 9 Αυγούστου μπορούν να ακυρώσουν ή να τροποποιήσουν το ταξίδι τους και θα μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να επιλέξουν νέα κράτηση με το σχετικό κίνητρο που έχει θεσπίσει.

Η Ισπανία ήταν ο πρώτος προορισμός των Βρετανών στις κρατήσεις μέχρι τώρα και το σύνολο των τουριστικών φορέων δηλώνουν ότι η γενική καραντίνα θα είναι καταστροφική για τον τουριστικό κλάδο.

Νεότερη εξέλιξη: Η απόφαση για την Ισπανία, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, προκαλούν ακυρώσεις στις κρατήσεις των Βρετανών για διακοπές στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, υπό τον φόβο μήπως υπάρξουν ξαφνικά ανάλογες αποφάσεις και γι αυτούς τους προορισμούς.


Πηγή: www.tornosnews.gr - July 27, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More