Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020

Κορονοϊός: Πανδημία ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - LIVE

O γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Άντανομ Γεμπρεγεσούς κήρυξε την κρίση του κορονοϊού πανδημία, εξηγώντας ότι πλέον τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι. Σημείωσε ότι αναμένεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και σε περισσότερες χώρες

► Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει όλος ο πλανήτης. Μικρές νίκες μετρά η Κίνα όταν οι υπόλοιπες χώρες χάνουν τον έλεγχο, με τους νεκρούς εκτός Κίνας να ξεπερνούν τους 1.000 και τα κρούσματα τα 35.000.

► Μετά την ανακοίνωση της αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα στο οποίο κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των επιστημόνων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού. Αν και αναμενόταν, δεν εξήγγειλε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

►  Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς ανακοίνωσε η κυβέρνηση

► Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 99, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

► Πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στον Ιούλιο, επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς, παράταση των εξεταστικών στα πανεπιστήμια, μείωση της διδακτικής ώρας και της εξεταστέας ύλης, είναι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

► Σοκάρουν οι αριθμοί στην Ιταλία

► Στο χάρτη με τις χώρες που πολίτες τους έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 μπήκε η Τουρκία.

► Οι 11 χώρες με τις περισσότερες λοιμώξεις

* Ο παγκόσμιος χάρτης της επιδημίας


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μέσω efsyn.gr εδώ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More