Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2020

Στην ΕΕ θα κοινοποιούν τις κρατήσεις τους οι πλατφόρμες Airbnb, Expedia, Booking & Tripadvisor

Οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται στις δημοφιλείς ταξιδιωτικές πλατφόρμες Airbnb, Booking, Expedia και Tripadvisor θα γνωστοποιούνται στην ΕΕ και θα καταγράφονται, για πρώτη φορά, ως στατιστικά δεδομένα, ώστε να διασφαλίζεται ένα επίπεδο διαφάνειας.

Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Το γεγονός αυτό θα προσφέρει καλύτερη εικόνα όσον αφορά τα επίπεδα δραστηριότητας των πλατφορμών αυτών στις ευρωπαϊκές πόλεις, που αποτελεί «καυτό» ζήτημα για πολλές από αυτές.

Ωστόσο, τα στοιχεία των χρηστών δεν θα καταγράφονται και θα διασφαλίζεται η προστασία προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, οι πλατφόρμες προέβησαν στη σχετική συμφωνία με τη στατιστική αρχή της ΕΕ, την Eurostat.

Τα στατιστικά στοιχεία θα περιλαμβάνουν τον αριθμό διανυκτερεύσεων και των επισκεπτών και μελλοντικά, οι αρχές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα νέα αυτά δεδομένα για τη διαμόρφωση των πολιτικών τους, όπως δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, Paolo Gentiloni.

Οι ταξιδιωτικές πλατφόρμες έχουν δεχθεί κύμα κριτικής και κατηγορούνται ότι πλήττουν την αγορά στέγασης καθώς πολλά διαμερίσματα χρησιμοποιούνται ως σπίτι βραχυπρόθεσμων μισθώσεων.

Ενώ η ΕΕ αντιμετωπίζει θετικά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, καθώς αξιοποιούνται από τους τουρίστες και αποτελούν πηγή εσόδων για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, την ίδια ώρα η καταγραφή δεδομένων τους θα βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις αυτής της ταχείας μετάβασης, δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικών, Thierry Breton.


Πηγή: tornosnews.gr - Mar 06, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More