Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2020

Βρέφος 7,5 μηνών στη Ρόδο θετικό στον κορονοϊό

Εμφάνισε ήπια συμπτώματα της νόσου ενώ ανέβασε και πυρετό

Βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώνεται στο νησί της Ρόδου.

Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορονοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμοδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Πηγή: newsbeast.gr (ΑΜΠΕ)
============================

Λαμβάνονται άμεσα μέτρα στον Αρχάγγελο

Σε δηλώσεις που έκανε απόψε, μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νικόλαος Διμέλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και επισήμανε ότι θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή από αύριο, όλη η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις ενώ κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι εντολές και οι υποδείξεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια των αλλοδαπών εγκαταστάθηκε στο χωριό τα τρία τελευταία χρόνια όπου ζουν κι εργάζονται. Από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία ιχνηλάτησης του περιστατικού και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να τεθούν σε αυστηρό περιορισμό τόσο η οικογένεια, όσο και όλοι όσοι είχαν άμεση σχέση μαζί τους.

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More