Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για 14 ημέρες









Την απόφαση να σταματήσει για δυο εβδομάδες η λειτουργία του συνόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών έλαβε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.
 
Ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του νέου κορονοϊού Covid-19, για τις επόμενες 14 μέρες με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονϊού.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ιδιωτικά και δημόσια. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων αλλά και ειδική μέριμνα των επιχειρήσεων που πλήττονται. Η ανακοίνωση, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, έγινε μετά από εισηγήσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από παράγοντες υγείας.
 
Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

"Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου", δήλωσε ο Β. Κικίλιας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση λήφθηκε διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιικό φορτίο ενώ τα ίδια δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες και τα ίδια να μην παθαίνουν τίποτα! Έτσι αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα τώρα και όχι σε 2-3 βδομάδες, όπως ήταν η αρχική λογική.
 
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο (σ.σ. Βαγγέλης Μαρινάκης). Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Πάνω από 4.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 4.000 νεκρών, μετά τους 17 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε ανοικτές πηγές, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ως τις 03:00 σήμερα η επιδημία της ασθένειας COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4.011 ανθρώπους, ενώ ο SARS-CoV-2 είχε προσβάλει πάνω από 110.000 άλλους σε πάνω από εκατό χώρες και περιοχές.


Πηγές: news247.gr / euro2day.gr - Mar 10, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More