Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

Τέλος μέχρι νεωτέρας στα ταξίδια Κινέζων στην Ελλάδα

Πλήγμα στον τουριστικό τομέα – σημαντική πηγή εσόδων για την Ελλάδα -  προκαλεί η επιδημία του κινεζικού κοροναϊού, καθώς οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την αναστολή των εκδρομών Κινέζων πολιτών παγκοσμίως.

Κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας, στο υπουργείο Υγείας, η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue με τον Βασίλη Κικίλια, η Κινέζα διπλωματική αξιωματούχος ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό για τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα της, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός.

Όπως σημείωσε η πρέσβης, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.

Στη συνάντηση που είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τον νέο κοροναϊο, συμμετείχαν επίσης η παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων και ΜΜΕ Chen Wendi και ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της Ε.Ε. για σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.


Jan 27, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More