Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2020

Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον κορονοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά τη δημόσια υγεία, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών του ΠΟΥ έβγαλε πόρισμα σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, χαρακτηρίζοντας τη ως« γεγονός που συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς σημειώνεται διεθνής εξάπλωση μιας ασθένειας η οποία δυνητικά απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση.Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα σύστηματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (...). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», ανέφερε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

Πάντως, ο Οργανισμός κρίνει ότι δεν χρειάζεται να περιοριστούν τα ταξίδια από και προς την Κίνα, όπως και οι συναλλαγές: «Ο ΠΟΥ δεν συνιστά να περιοριστούν τα ταξίδια, οι εμπορικές συναλλαγές και η μετακίνηση του πληθυσμού και αντιτίθεται σε κάθε περιορισμό των ταξιδιών», τόνισε ο Γκεμπρεγέσους.

 Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα - Εν αναμονή ανακοινώσεων 

Νωρίτερα έγινε γνωστή η διακομιδή ενός άνδρα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω άνδρας έχει μπει σε καραντίνα ενώ έχει σταλεί δείγμα του το Ινστιτούτο Παστέρ ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ή έχει απλή γρίπη. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να γνωστοποιηθούν μέχρι αύριο, Παρασκευή.

Έξι κρούσματα κορονοϊού στη Γαλλία

Η Γαλλία επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα στη χώρα του νέου κινεζικού κοροναϊού, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού της Ουχάν την περασμένη Παρασκευή, ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη.


Πηγή, νεότερα, περισσότερα και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ εδώ  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More