Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2019

Τη Ρόδο πλήττει η κακοκαιρία «Γηρυόνης» - Πλημμύρισαν δρόμοι, διακοπές ρεύματος σε χωριά (Videos / Photos)


UPD - 
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στο νησί της Ρόδου η κακοκαιρία «Γηρυόνης», που εκδηλώθηκε από το απόγευμα. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και πολλά χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το νησί δοκιμάζεται από τις πλημμύρες και τις διακοπές ρεύματος, αλλά και τις υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν κυρίως στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.




Τραγικό θάνατο βρήκε απόψε μια γυναίκα μια απο την περιοχή της Ιαλυσού καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους  ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια  δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στα δύο έχει κοπεί αυτή την ώρα η Ρόδος, καθώς έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στο χωριό της Μαλώνας, απ’ όπου έχει δημιουργηθεί η παρακαμπήρια οδός που συνδέει το νησί με τη Νότια Ρόδο, μετά το κλείσιμο της γέφυρας του Μάκκαρη.

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί από τα ξημερώματα κυρίως στο νησί, η συγκεκριμένη γέφυρα γέμισε για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια με νερό, όπως εξήγησαν μιλώντας στη «Ροδιακή» οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα ορμητικά νερά στη συγκεκριμένη γέφυρα καθιστούν απαγορευτική την κυκλοφορία των οχημάτων, στον μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει να συνδέει τη Μαλώνα με τα Μάσαρη και κατ’ επέκταση με ολόκληρη τη Νότια Ρόδο.

Κλειστά πρόκειται να παραμείνουν τα σχολεία στη Ρόδο αύριο με απόφαση του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Αύριο θα επαναξεταστεί το θέμα και θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνουν κλειστά και για την Τετάρτη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου (στάλθηκε στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου) αύριο Τρίτη 26-11-2019 όλα τα σχολεία του νησιού της Ρόδου (Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπ/σης) θα είναι κλειστά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.


Πηγές:lifo.gr/rodiaki.gr - Nov 25, 2019

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More