Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 875 επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Video

Η δοκιμασία που έζησαν μια ολόκληρη νύχτα οι 875 επιβάτες αλλά και τα 140 άτομα του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος» που ταξίδευαν για Χανιά, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο μεσαίο γκαράζ του πλοίου, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, ευτυχώς με αίσιο τέλος.

Όλοι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια περίπου στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου με κλίμακα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για λόγους ασφαλείας και αυτή την ώρα γίνονται συνεννοήσεις με την εταιρεία τόσο για τις αποσκευές τους όσο και για τα αυτοκίνητά τους που βρίσκονται μέσα στο πλοίο (80 φορτηγά και 152 ΙΧ).




Το ενδιαφέρον των αρχών τώρα στρέφεται στα αίτια της φωτιάς και πώς αυτή εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε από φορτηγό αυτοκίνητο, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί από την έρευνα που θα ακολουθήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μέσα στο πλοίο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προσπαθούν να κατασβήσουν τη φωτιά, οι οποίες έχουν μπει από παράπλευρες εισόδους, καθώς ο καταπέλτης του πλοίου δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς τον συντονισμό της επιχείρησης είχε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης.



Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ναυπηγηθεί το 1992, έχει μήκος 175.48 μέτρα και πλάτος 28.5 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 2.500 επιβατών και 850 οχημάτων, ενώ διαθέτει 1.606 κλίνες.

Δηλώσεις Ν. Σαντορινιού στην «Εφ.Συν.»

«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Στις 28/08 και ώρα 23:45 εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ νούμερο 3 με τα φορτηγά, στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Χανιά. Οι μηχανισμοί πυρόσβεσης του πλοίου λειτούργησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο από το πλήρωμα.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά με ίδια μέσα. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και η εταιρία μεριμνά για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών τους και την συνέχεια του ταξιδιού τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420.

Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου που εξασφάλισε το flashnews.gr




 (Με πληροφορίες από  efsyn.gr) - Aug 29, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More