Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Καύσωνας και σήμερα και από αύριο μπουρίνια και βροχές - Κυκλάδες, Δωδεκάνησα Κρήτη και Ιόνιο δεν θα έχουν πρόβλημα

Στα ύψη θα είναι σήμερα η θερμοκρασία, αλλά από αύριο αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καλοκαιρινά μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία πέσει έως και τους 30 βαθμούς και η κατάσταση θα εξισορροπήσει τον Αύγουστο.

Ο Διευθυντής Προγνώσεων της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος μιλώντας στην ΕΡΤ για την εξέλιξη του καιρού και τις περιοχές που θα πλήξουν οι βροχές, σημείωσε ότι αυτές θα είναι η ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο. Οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο δεν θα έχουν πρόβλημα, όπως και η Κρήτη στις περισσότερες περιοχές.

Η μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Σήμερα Δευτέρα θα επηρεαστούν: 

Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική Μακεδονία.

Από το βράδυ θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και τα νησιά του Αιγαίου.

Αύριο Τρίτη θα επηρεαστούν:

Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Τις πρωινές ώρες πιθανώς οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανώς η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εμφανιστούν σε όλα τα Ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Την Πέμπτη κατά διαστήματα θα επηρεαστούν μέχρι το βράδυ η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια. Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης όλα τα Ηπειρωτικά.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά.


Πηγή: tvxs.gr - July 23, 2018 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More