Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018

«Τρία από τα 280 ξενοδοχεία στην Κω τηρούν τη σύμβαση εργασίας»

Να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους δουλειάς και να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, παρότρυνε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους η πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Ιωάννα Λάμπρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι μόνο τρία από τα 280 ξενοδοχεία -καταλύματα τηρούν τη σύμβαση. Ήδη έχουν καταγγελθεί δέκα περιπτώσεις μη επαναπρόσληψης εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν τα προγράμματα απασχόλησης -κατάρτισης – voucher και η εκμετάλλευση του θεσμού της μαθητείας.

Η κ. Λάμπρου χαρακτήρισε απαράδεκτη και βάρβαρη την πρόταση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Τουρισμού – Επισιτισμού, να παραδώσει το σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας στις διαθέσεις των μεγαλοξενοδόχων.

Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη κατάργηση του 5νθήμερου δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν το προσωπικό τους χωρίς ωράριο σε καθημερινή βάση.

«Και όλα αυτά, υπογράμμισε η κ. Λάμπρου, όταν τα ρεκόρ αφίξεων διαδέχονται το ένα το άλλο, η κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου αυξάνεται διαρκώς ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων διαμορφώνεται κάτω από τα όρια της φτώχειας».


Πηγή: ert.gr  - Mar 12, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More