Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018

Πού πρέπει να απευθυνθείτε αν εντοπίσετε λάθος κρατήσεις στις συντάξεις σας - Video

Το γεγονός πως μπορεί να υπάρχουν κρατήσεις από δάνεια στις συντάξεις τόνισε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε μάλιστα πως στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι βλέπουν λάθος κρατήσεις στις συντάξεις τους, δεν θα πρέπει να απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ, καθώς «η ΗΔΙΚΑ είναι υπολογιστικό κέντρο και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις ή ενστάσεις στον ασφαλιστικό τους φορέα, που μπορεί να υπολογίσει αν μια σύνταξη έχει υπολογιστεί σωστά ή λάθος».

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ασφαλιστικός φορέας είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να απαντήσει μέσα σε διάστημα ως δύο μήνες το πολύ, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη για το πότε θα ανοίξει η εφαρμογή για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, απάντησε ότι θα ανοίξει μέσα στο Φεβρουάριο κι όχι αναγκαστικά την 1η Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης, που είναι τα ίδια με το κοινωνικό μέρισμα και τα τυχόν λάθη που οδήγησαν κάποιους δικαιούχους από το να το χάσουν, σημείωσε ότι δεν ισχύει το ίδιο για το κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς θα υπάρχει όλος ο χρόνος για να διορθωθούν τυχόν λάθη στα στοιχεία του αιτούντος και να υπαχθεί σε αυτό.



Πηγή: huffingtonpost.gr - Jan 30, 2018

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More