Κυριακή, Απριλίου 23, 2017

Ισόπαλοι Μακρόν και Λεπέν: «Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», λέει ο Μακρόν - Ο φόβος της ακροδεξιάς Λεπέν αναγκάζει τους πάντες να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν - Μπροστά με 24,38% η Λεπέν: Παίζει με τον “μπαμπούλα” της παγκοσμιοποίησης και τον “πατριωτισμό”



UPD: 09:58μμ -

Δημοσκόπηση της εταιρείας KANTAR SOFRES δίνει τους Εμανουέλ Μακρόν και Μαρί Λεπέν ισόπαλους στο 23%, μετέδωσε το δίκτυο TF1. Πρόκειται για μία άκρως αρνητική εξέλιξη για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Οι προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων:

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του If Στον αγώνα, όμως, έχουν επιστρατευθεί και πιο… κλασικά μέσα, όπως δωρεάν ταξί και δωρεάν ποτά σε μπαρ!

«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)

— Ο Μπενουά Αμόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να νικήσουν το Εθνικό Μέτωπο ψηφίζοντας τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.


Πηγή: mignatiou.com - Apr 23, 2017


Ο φόβος της ακροδεξιάς Λεπέν αναγκάζει τους πάντες να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και δήλωσε ότι η Μαρίν Λεπέν θα οδηγήσει την χώρα στην αποτυχία.

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

Μακρόν: «Σήμερα γυρίζουμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή» 

«Σήμερα γυρίζουμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

«Οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση. Η λογική μας βρίσκεται πλέον στην συσπείρωση που θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, 39 ετών, που παραιτήθηκε τον Αύγουστο από την κυβέρνηση για να ιδρύσει το δικό του πολιτικό κίνημα.


23/04/2017 21:47 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Παρίσι, France Πηγή: /mignatiou.com


Παίζει με τον “μπαμπούλα” της παγκοσμιοποίησης και τον “πατριωτισμό” η Μαρί Λεπέν 

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι το κεντρικό θέμα αυτών των εκλογών είναι η «άγρια παγκοσμιοποίηση» και κάλεσε όλους τους πατριώτες να την υποστηρίξουν.

Ηρθε η ώρα να απελευθερωθεί ο γαλλικός λαός από τις αλλαζονικές ελίτ, πρόσθεσε.

Στα πρώτα αποτελέσματα κερδίζει με 24,38%. Ακολουθεί ο Μακρόν με 22,19% και ο Φιγιόν με 19,63% 

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση.

Για «νίκη για πατριώτες» έκανε λόγο η ανηψιά της Μαρίν Λεπέν Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

— Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.


23/04/2017 21:58 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Παρίσι, France Πηγή: mignatiou.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More