Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015

Αλ.Τσίπρας: Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά - Βίντεο



Στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για το Προσφυγικό, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή.

Στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο πτώματα παιδιών και προσφύγων αλλά "τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" και άσκησε δρυμεία κριτική στην ηγεσία της Δύσης για τις δικές της ευθύνες καθώς οι επεμβάσεις στις χώρες δεν έγιναν, όπως είπε, για τον εκδημοκρατισμό των κοινωνιών αλλά για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Ο πρωθυπουργός είπε, χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται ντροπή για το επίπεδο συζήτησης της ευρωπαϊκής ηγεσίας για το προσφυγικό ζήτημα χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, κροκοδείλια τα δάκρυα που χύνονται για τις ζωές των μικρών παιδιών που χάνονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για τη στάση της απέναντι στο θέμα, για λαϊκισμό ενώ έκανε ειδική αναφορά στη χρήση του απαράδεκτου, όπως τον χαρακτήρισε, όρο του "λαθρομετανάστη".

Αναφορικά με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι: «αντί η Ελλάδα να δεχθεί ένα υπερ-στρατόπεδο για το οποίο υπήρχαν πιέσεις από την Ευρώπη, εμείς δεχτήκαμε να δημιουργήσουμε 7 με 8 χιλιάδες θέσεις στα νησιά στα κέντρα υποδοχής, να απορροφήσουμε 20 χιλιάδες πρόσφυγες στην ενδοχώρα και να δοθεί επιδότηση φιλοξενίας σε άλλες 20 χιλιάδες πρόσφυγες».


πηγή:  Newsroom , CNN Greece - Oct 30, 2015

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More