Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2014

Οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες της κυβερνήσεως, όλοι έχουν από μία

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 - Σύντροφος Κέιν - 

Δεν έχει σημασία αν ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Αρκούσε να το ξεχάσει για μερικούς μήνες ο σύντροφος Κουβέλης, ο υπάλληλος Καμίνης, οι αριστεροί της ευθύνης και της τζάμπα διανόησης. Ξέχασαν βολικά, βολεύτηκαν ξεχνώντας, και κάπως έτσι σήμερα η υγεία σου εξαρτάται από έναν υστερικό κομπογιαννίτη, τη δημόσια ασφάλεια ορίζουν διορισμένα καγκούρια με όπλο σε δύο ρόδες, το αρχείο της ΕΡΤ -ένας εθνικός θησαυρός- βρίσκεται στα χέρια των μούτρων της Συγγρού…
Η πχιότητα Σημίτη έφερε την πυότηττα Δένδια. Στο Κερατσίνι το περασμένο Σάββατο οι ένστολοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής επανεμφανίστηκαν στους δρόμους, διψώντας για αίμα. Οι ένστολοι της επίσημης αστυνομίας δεν ασχολήθηκαν για άλλη μια φορά. Χθες, η ειρηνική διαμαρτυρία νέων της αριστεράς έξω από το γραφείο του πολιτικού προϊστάμενου ενστόλων που δολοφονούν γυναικόπαιδα κατεστάλη με συνοπτικές διαδικασίες. Η διαμαρτυρία έχει ποινικοποιηθεί, οι συναθροίσεις απαγορεύονται, ο αντίλογος στοχοποιείται, όσοι αντιδρούν τιμωρούνται με ανεργία, φτωχοποίηση, ηθική και φυσική εξόντωση. Απ” όπου και να το πιάσεις, αυτό το σύστημα βρωμάει.
Από μακριά αν τους κοιτάξεις οι σημερινοί τίτλοι λένε αυτήν την ιστορία – από την καλή και από την ανάποδη:

Εφημερίδα των Συντακτών: Επίδειξη πυγμής

Ελευθεροτυπία: ΞΕΨΑΧΝΙΖΟΥΝ τη λίστα Παπαχρήστου

Αυγή: Διυλίζουν τον κώνωπα καταπίνουν την τρόικα

Ριζοσπάστης: ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ και τους θεσμούς της

Espresso: ΓΚΟΛΤΖΗΣ και αχάριστος

Τα Νέα: Κουρεύουν τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ

Έθνος: ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και των ευρωεκλογών

Καθημερινή: Τέλος στα σενάρια από Σαμαρά

Ελεύθερος Τύπος: Προθεσμία 7 ημερών για 102 δόσεις στα αυθαίρετα.

Δημοκρατία: ΒΟΜΒΑ Νο 2

  • ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ
Πέντε πρωτοσέλιδα παίζουν γκανιάν τον Αντώνη: Νέα: «Ο Σαμαράς ρίχνει το γάντι στον Τσίπρα», Καθημερινή: «Όχι σε πρόωρες εκλογές τον Μάιο και σε “μέγάλο συνασπισμό” με τον ΣΥΡΙΖΑ», Έθνος: «Α. Σαμαράς: μη πιστεύετε στον “ρεαλισμό” του ΣΥΡΙΖΑ», Ελεύθερος Τύπος: «Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. “ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ” – Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Δεν θα συνεργαστούμε με τον ανεύθυνο και επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ίδιο θέμα, η Εφ.Συν. γράφει «ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Προεκλογική ομιλία» και η Ελευθεροτυπία «ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ Αντιμνημονιακός δήλωσε ο Σαμαράς!», ενώ στην Αυγή διαβάζουμε «ΜΕ… ΕΝΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Μια μέρα μετά τον Σαμαρά εκκένωσαν το νοσοκομείο στο Ληξούρι».

Παραδόξως, η σαμαρική Τζουμχουριέτ δεν έχει πρωτοσέλιδο Σαμαρά. Είναι τέτοια η πόρωση στο μαγαζί των Φαηλίστας να τσακίσουν τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ που επιμένουν να χτυπάνε «Ο Στουρνάρας, η ΔΕΗ και οι βιομηχανίες: Ο υπουργός των Δανειστών σε (άγνωστες στον πολύ κόσμο) περιπέτειες» και «ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Άλλες φωτογραφίες που βλέπουμε είναι Κουβέλης-Λοβέρδος «Αρραβώνας χωρίς γάμο» στο Έθνος, κινεζική πρωτοχρονιά στον Ελεύθερο Τύπο, Ουκρανία στην Ελευθεροτυπία, ξύλο στο υπ. Ναυτιλίας σε Εφ.Συν, Αυγή και, τέλος, Τσίπρας και ελεγκτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο τελευταίο είναι εκπληκτική η επιμονή με €ντολή Σαμαρά των Εφημερίδων της Συγκυβερνήσεως να αναπαράγουν με €ντολή Σαμαρά τις ψευτιές με €ντολή Σαμαρά του Αυστριακού Τζήμερου.
  • ΨΕΥΤΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Οι ψεύτες του Ελεύθερου Τύπου γράφουν «ΣΕ ΒΕΡΤΙΓΚΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ». Οι ψεύτες του Έθνους γράφουν «Χαρτοπόλεμος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα… μάτια του Κάρας», οι σοβαρότεροι ψεύτες της Καθημερινής βλέπουν «ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ – Η μομφή Κάρας προκαλεί εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ».

Την κανονική εκδοχή διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία: «Ο Γάλλος άδειασε τον Αυστριακό, αλλά Σαμαράς, Βενιζέλος δεν το… έμαθαν – Ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λιεμ Χοανγκ Νγκοκ “άδειασε” τον Ότμαρ Κάρας, αναγκάζοντας τον Αυστριακό χριστιανοδημοκράτη σε άτακτη αναδίπλωση. Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στο Στρασβούργο χωρίς προτάσεις”, είπε ο κ. Νγκοκ. Ωστόσο, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος έκαναν ότι δεν άκουσαν και συνέχισαν τις επιθέσεις στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία στην Ευρώπη και έλλειψη προτάσεων». Προφανώς, δεν το έμαθαν ούτε στις Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως, όπου οι καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι-φερέφωνα και διευθυντές-παπαγάλοι έκαναν την πάπια για άλλη μια ημέρα.

Εκεί, όμως, που ο καθεστωτικός Τύπος δίνει τα ρέστα του είναι στο χθεσινό όργιο καταστολής έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο κέντρο της Αθήνας.

«Πολιτική αντιπαράθεση σε ιδιαίτερα οξείς τόνους μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η έφοδος δεκάδων μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμαρτύρονταν για το τραγικό συμβάν στο Φαρμακονήσι, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η Αστυνομία προσήγαγε 47 άτομα και συνέλαβε έναν». Από τη δύσκολη και επίμονη Καθημερινή.

«Οι νεοσσοί του ΣΥΡΙΖΑ εν δράσει – Προσπάθησαν να μπουν για κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας». Από τη δύσκολη και επίμονη Ντεμοκράτσια.

«Μια ειρηνική διαμαρτυρία λίγων δεκάδων φοιτητών έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη μετατράπηκε σε πεδίο άσκησης ωμής, τυφλής, εκδικητικής βίας των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Από τη μανία των πραιτοριανών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (!) Ν. Δένδια δεν γλίτωσαν ούτε οι περίοικοι και περαστικοί που διαμαρτύρονταν για τα τεκταινόμενα. Τραυματισμοί νεαρών, 47 προσαγωγές, μια σύλληψη, δήλωση-πρόκληση του υπουργού Ναυτιλίας και ένταση στη Βουλή».
Μήπως είναι λαϊκισταί στην Εφημερίδα των Συντακτών που γράφουν «Ωμή και τυφλή αστυνομική βία με θύματα φοιτητές»;

«Έφοδος νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη με γκεστ… τη Ραχήλ Μακρή» παίρνουμε πληρωμένη απάντηση από το δύσκολο και επίμονο Έθνος. Παρεπιπτόντως, η φυλλάδα κάθε εργολάβου που σέβεται τη μίζα του σήμερα εγκαινιάζει αλα Νέα πρωτοσέλιδη «ΓΝΩΜΗ» με θέμα «Πολιτική σοβαρότητα». Είναι αυτό που έλεγε ο Βρώμικος Χαρίλαος Κάλαχαν το 1988, όταν ο 29χρονος Δένδιας μετρούσε 14 χρόνια ανοιχτών λογαριασμών με τη Μεταπολίτευση: «Οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες της κυβερνήσεως, όλοι έχουν από μία».
  • Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΩΝ
Έχει το Έθνος ΓΝΩΜΗ και θέλει να τα βρουν «οι δύο “μεγάλοι” της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας» για το καλό του Αντώνη. Ακριβώς δίπλα, στα πλαίσια της πολιτικής κουλτούρας των σαμαρέλων, το Έθνος πιάνει πάτο με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Βιομηχανία αδειών με πρόσχημα την κύηση». Στο παραμάγαζο της διαπλοκής, όπου σε συνεντεύξεις υποψήφιων εργαζομένων γυναικών τολμούν να τις ρωτούν αν έχουν αρχίσει προσπάθειες να μείνουν έγκυες, ανακαλύπτουν βιομηχανία αδειών εγκυμοσύνης στους εκπαιδευτικούς. Δεν θα δεις το Έθνος να μιλήσει πρωτοσέλιδα για την εργοδοτική βία και αυθαιρεσία, για τον νόμο της ζούγκλας που ζουν καθημερινά χιλιάδες εγκυμονούσες και τον τρόμο της απόλυσης που έχουν βιώσει λεχώνες και μητέρες ανηλίκων.

Είναι στα πλαίσια της πχιότητας του Σημίτη που με τα χρόνια έγινε πυότηττα του Δένδια. Είναι στα πλαίσια της λειτουργίας των κλειστών επαγγελμάτων του καναλάρχη, του ανακεφαλαιοποιημένου τραπεζίτη, του αντικρατιστή μιζαδόρου, του παπαγάλου με δανεικά, του υπαλλήλου της τρόικας, του ρεσωφόρου γελωτοποιού, του σοβαρότερου χρυσαυγίτη που έχουν διορίσει να τους φυλάει τα έρμα από τον ψόφο. Το κακό για όλους αυτούς είναι ότι τους έχουν ξεγραμμένους και στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη και στις Βρυξέλλες και στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον. Και το ξέρουν.


 Από το unfollow

===================

Unfollow 26

 
Το νέο τεύχος του Unfollow κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα και την Κύπρο.


Από pitsirikos.net

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More