Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013

Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση περί κουρέματος καταθέσεων

Εισαγγελική παρέμβαση και μάλιστα κατεπείγουσα, προκάλεσε ανάρτηση στο διαδίκτυο περί επικείμενου κουρέματος καταθέσεων σε ελληνική τράπεζα. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα  προκαταρκτική εξέταση μετά από  μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα για τη σημερινή ανάρτηση σε blog που ανέφερε ότι επίκειται κούρεμα των καταθέσεων ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ.
 
Με τη μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου ζητείται η ποινική δίωξη για τα αδικήματα του κλονισμού πίστης στο νόμισμα, της χειραγώγησης στην κεφαλαιαγορά με διασπορά ψευδών ειδήσεων και της απόπειρας απάτης. Την έρευνα θα διενεργήσει η ΓΑΔΑ.
 
Το αρχικό δημοσίευμα, όπως αναδημοσιεύθηκε σε άλλα blogs φέρεται να ανέφερε: «Πανικός έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική Τράπεζα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν  δεξιά και αριστερά ότι ο Τουρκολιάς έχει  ήδη ενημερωθεί από την ΕΚΤ να ετοιμαστεί για μεγάλο κούρεμα των καταθέσεων. Το ζητούμενο είναι πως θα το παρουσιάσουν. Το πιθανότερο είναι πως θα το αποκαλέσουν "φορολογία καταθέσεων" και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις καταθέσεις και αυτές κάτω των 100.000 ευρώ. Τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω... Δεν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό, οι αποφάσεις όμως από το Βερολίνο θα ξεκινήσουν από την Εθνική».
 
Το πρωί πάντως εν λόγω blog δημοσίευσε άλλο κείμενο σύμφωνα με το οποίο «δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που διοχέτευσαν κερδοσκοπικά κέντρα των Βρυξελλών σχετικά με κούρεμα στην Εθνική Τράπεζα. Είναι προφανές ότι οι κακόβουλες διαρροές γίνονται για να υπάρξει πανικός...».

Παν. Στάθης
πηγή : capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More