Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

Τι είπε ο Παπούλιας στην ενημέρωση (ΒΙΝΤΕΟ)


"Η Ελλάδα με νέα ισχυρή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προωθήσει πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε τη σημασία των άμεσων μέτρων αντιμετώπισης των πιέσεων από τις αγορές που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής, προσθέτοντας ότι τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανατροπή της συμπεριφοράς των αγορών προς τις αδύναμες χώρες.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, τόνισε ότι η βαθιά ύφεση και η εκτόξευση της ανεργίας καθιστούν αναγκαίο να στηριχθεί αποφασιστικά η ανάκαμψη της οικονομίας. Για αυτό, χρειάζεται να υιοθετηθούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές στο πρόγραμμα και να καταστεί πιο αποτελεσματικό, τόνισε.

Σχετικά με την απόφαση για απευθείας στήριξη των τραπεζών από τους μηχανισμούς διάσωσης, είπε ότι δίνεται η δυνατότητα μελλοντικά αφαίρεσης της βοήθειας προς τις τράπεζες από το δημόσιο χρέος,  αντίστοιχων κεφαλαίων των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, εάν προχωρήσει κανονικά η εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος.


Σημείωσε ακόμα πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου επισήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα ενός μηχανισμού ευρωπαϊκών εγγύησεων καταθέσεων γιατί η Ελλάδα, όπως είπε, είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.


Από enikos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More