Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2012

Παγκόσμιο θέμα η έρευνα των "Επικαίρων" για τη Γερμανία

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσε το περιοδικό "Επίκαιρα" και αφορούσε στον τρόπο που βλέπουν οι Έλληνες πολίτες τη Γερμανία και

Παγκόσμιο θέμα η έρευνα των Επικαίρων για τη Γερμανία

την πολιτική που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε "ταξίδεψαν" σε όλο τον κόσμο.

Η φωνή των Ελλήνων πολιτών ακούστηκε για πρώτη φορά στα πέρατα του κόσμου, καθώς η δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα" έδωσε την ηχηρή απάντηση στις προκλήσεις των ημερών.

Ο τρόπος που επιλέγει να χειριστεί την οικονομική κρίση η Γερμανία, αλλά και η "επιλογή" της Ελλάδας να μην διεκδικήσει με σθένος τις Γερμανικές αποζημιώσεις, φουντώνουν την οργή των Ελλήνων για τους "φίλους" Γερμανούς.

Τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναδημοσίευσαν την πρώτη δημοσκόπηση που έχει γίνει στην Ελλάδα και αφορά την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, και την αντίδραση στις προκλητικές απαιτήσεις της Γερμανίας και των υπόλοιπων δανειστών.

Εφημερίδες όπως η Wall Street Journal, η Guardian, η Washington Post, η Telegraph, περιοδικά, τηλεοπτικά δίκτυα (όπως το αμερικάνικο MSNBC), αλλά κυρίως όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας (ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικοί σταθμοί), μετέφεραν στον υπόλοιπο κόσμο την εικόνα που έχουν οι Έλληνες για τους Γερμανούς πολιτικούς και τους Γερμανούς πολίτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να επικεντρωθούν στη δημοσκόπηση του περιοδικού "Επίκαιρα", κάνοντας όμως ταυτόχρονα και αναφορά στο μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού για τις ελληνικές θέσεις στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι Γερμανοί δείχνουν να έχουν "αιφνιδιαστεί" από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία, οι περισσότεροι Έλληνες, στο άκουσμα της λέξης "Γερμανία" σκέφτονται "Χίτλερ, Ναζί, Γ' Ράιχ".

Αυτός είναι και ο τίτλος που επέλεξαν τα γερμανικά μέσα να δημοσιεύσουν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, κάνοντας μάλιστα λόγο και για τον "εχθρό" που βλέπουν στα μάτια των Γερμανών οι Έλληνες πολίτες.

"Φόβος" και "οργή" είναι δύο από τους χαρακτηρισμούς που επέλεξαν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουν την "επίδραση" των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει στην Ελλάδα η Γερμανία με την πολιτική της, ενώ σημειώνουν ότι η οργή που εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία (συγκεντρώσεις σε κεντρικές πλατείες της χώρας), δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε μία κοινωνική έκρηξη.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More