Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024

Το «κράτος των Αθηνών» κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά: Μας δουλεύει....


 

Ακόμα περιμένουμε εδώ και μήνες, τα όσα υποσχέθηκαν οι περιπλανώμενοι παράγοντες, κυβερνητικοί και μη, που πέρασαν από το νησί της Ρόδου και είδαν τη χαώδη κατάσταση στην οποία οδηγείται το μεταναστευτικό! Όλα όσα μας έταξαν, για ακόμα μια φορά, αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Λόγια και θεωρίες. Από πράξεις τίποτα. 

Και αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στο κέντρο της Ρόδου, με τους 350 τουλάχιστον μετανάστες, που μη έχοντας άλλη επιλογή, κατέλαβαν πάρκα, πλατείες, τα υπόστεγα σε κτήρια του δήμου και της περιφέρειας. Ανθρώπους στο έλεος του Θεού, να στήνουν αυτοσχέδιους καταυλισμούς με χαρτόκουτα, υπαίθρια κουρεία, μπάνια και να αφοδεύουν όπου βρουν.  

Την ίδια στιγμή, αντί ο αριθμός να μειώνεται, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Κι ούτε με μέσα και λιμενικούς ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες μας, για να αποτρέψουν τα κυκλώματα διακινητών να θησαυρίζουν, διακινώντας ανθρώπινο πόνο, ούτε με αστυνομικούς για να ταυτοποιούν τους παράνομους μετανάστες και να τους στέλνουν στα κέντρα υποδοχής.

Πού παραπέμπει όλο αυτό: Στο αδιέξοδο που βλέπουμε, για να αποδεχθούν άπαντες το «προσωρινό» υποτίθεται hot spot. 

Αυτός ο τόπος, έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι δεν φοβάται τους μετανάστες. Τους δικούς μας, είναι που τρέμουμε με τα μουλωχτά καμώματα που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς! 


(Από τους Αντίλαλους της Ροδιακής)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More