Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

Οι Γερμανοί «είναι φίλοι μας» και γι΄ αυτό «θα μας τη φέρουν» και στο μεταναστευτικό!


 

Οι Γερμανοί «είναι φίλοι μας» ως γνωστόν και γι΄ αυτό θα «μας τη φέρουν» και στο μεταναστευτικό! 

Το Βερολίνο που έχει στρίψει για τα καλά το τιμόνι προς την ακροδεξιά αποφάσισε να κλείσει τα γερμανικά σύνορα για τους μετανάστες. Πρόκειται για μονομερή παραβίαση της Συνθήκης Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ και έχει προκαλέσει ένταση σε όλες τις γειτονικές χώρες, αλλά και τις δύο πρώτες χώρες εισόδου, την Ελλάδα και την Ιταλία. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει έτσι κι αλλιώς χάσει τον έλεγχο στο μεταναστευτικό και συνεχίζει απλά να ψεύδεται ,λέγοντας ότι και σε αυτό το θέμα…όλα πάνε καλά. Η αλήθεια των αριθμών δεν διαψεύδεται . Αύξηση μεταναστευτικών ροών κατά 57% στην Ελλάδα το 2023, μείωση κατά 62% στην Ιταλία!

Η απόφαση του Βεολίνου θα επιβαρύνουν κι άλλο την κατάσταση με τους υπολογισμούς του Μαξίμου να κάνουν λόγο για άφιξη παράνομων μεταναστών που θα ξεπεράσουν τους 70.000.

Η κυβέρνηση θα απευθυνθεί λένε σε …συμμάχους και γείτονες της Γερμανίας! Ο κ.Μητσοτάκης πήγε στην Αυστρία και λέγεται ότι θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και την Πολωνία. Για να μας κάνουν τι; Καλές είναι οι επαφές, αλλά επειδή είναι βέβαιο ότι οι «σύμμαχοι» δεν πρόκειται να βοηθήσουν θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να τους αναγκάσουμε να το κάνουν. Ακούγοντας τι λέει η Υφυπουργός Μετανάστευσης δεν μπορούμε να είμαστε αιδιόδοξοι.Πιστεύει ότι το θέμα θα το λύσει η ΕΕ…

Η γειτονική Ιταλία έχει αντιμετωπίσει το θέμα κάνοντας συμφωνία με την Αλβανία και τον Ράμα και όπως έχει εξηγήσει στο militaire channel ο Νότης Μαριάς και με τον Ερντογάν!

Συνεπώς το να περιμένουμε βοήθεια από την Αυστρία, την Πολωνία ή άλλες χώρες της Ευρώπης είναι μάλλον μάταιο. Πρέπει να βρούμε δικές μας απαντήσεις.


Πηγή: militaire.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More