Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μονόλιθο Ρόδου - Νέα εστία φωτιάς



Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι, σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Μονολίθου και Σιαννών στη Ρόδο. 

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από την Αθήνα, καθώς κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 32 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ και 10 πυροσβεστικά οχήματα, τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Με ανάρτηση του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου ευχαρίστησε οσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 


Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και εθελοντές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. 

Νέα φωτιά ξέσπασε, πριν από λίγο και ενώ είχε τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε, το μεσημέρι, σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Μονολίθου και Σιαννών στη Ρόδο. Η ένα εστία βρίσκεται στην πίσω μεριά του ίδιου βουνού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ και 10 πυροσβεστικά οχήματα, τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα και υδροφόρες των ΟΤΑ.


Χριστίνα Μέγα

Πηγή: ertnews.gr

-----------------------------------

Αυτή την ώρα (22.00) όλα τα μέτωπα και οι εστίες της φωτιάς είναι υπό πλήρη έλεγχο αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών παραμένουν στα σημεία όπου εκδηλώθηκαν οι δυο φωτιές για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More