Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

Ανασχηματισμός με μικροκομματικό άρωμα


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει αμετανόητος με τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε. Κατ' αρχάς δείχνει ότι δεν έλαβε κανένα μήνυμα, όπως είπε, αλλά, αντίθετα συνεχίζει την ίδια καταστροφική πορεία. 

Η Νίκη Κεραμέως, υπεύθυνη ως πολιτική προϊσταμένη στο υπουργείο Εσωτερικών, για τη διαρροή των emails προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανέλαβε να συνεχίσει το έργο της προκατόχου της Δόμνας Μιχαηλίδου, στο υπουργείο Εργασίας. Ποιο είναι αυτό το έργο; Η αποδόμηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η Κεραμέως έχει αποδειχτεί υπουργός ειδικών αποστολών, αφού από το Παιδείας και το Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός την έφερε στο Εργασίας. 

Ο Κώστας Σκρέκας, υπεύθυνος για την παταγώδη αποτυχία του στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας και της καρτελοποίησης της αγοράς, απομακρύνθηκε από τη θέση του. Έτσι ο Μητσοτάκης βρήκε την Ιφιγένειά του, την οποία θυσίασε σε ένα θέμα που, ακόμα και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. ζορίζονται καθημερινά στο σούπερ μάρκετ.

Η διατήρηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας αποδεικνύει ότι στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ και η εξυπηρέτηση των φίλιων δυνάμεων των κλινικαρχών.

Επίσης, η φημολογούμενη άρνηση του Κωστή Χατζηδάκη να φύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και να πάει στο Εξωτερικών, προκειμένου να γυρίσει στο Μαξίμου ο Γεραπετρίτης, μπλόκαρε προσωρινά τον ανασχηματισμό, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως ο Χατζηδάκης θα χρεωνόταν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και κυρίως στο θέμα του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανύπαρκτος ως υπουργός Εξωτερικών, επί των ημερών του οποίου επιδεινώθηκαν δραματικά οι σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία), έμεινε αμετακίνητος, παρότι ο Κ. Μητσοτάκης θα τον ήθελε στο Μαξίμου σαν άνθρωπο ειδικών αποστολών.

Επιλογή του πρωθυπουργού είναι να διατηρηθεί η ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλους τους τομείς, με την καταστροφή των δημόσιων υποδομών και τις ιδιωτικοποιήσεις και ο δήθεν ανασχηματισμός σημαίνει απλή αλλαγή φρουράς για πρόσωπα, τα οποία όμως θα υπηρετούν την ίδια αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική.


Τάσος Τσακίρογλου - efsyn.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More