Κυριακή, Απριλίου 21, 2024

Ρόδος: Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος - Ολοκληρώθηκε με μεγάλο ρεκόρ UPD



Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου 2024, πραγματοποιείται ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που έχει εξελιχθεί στην κορυφαία αθλητική γιορτή της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, του νοτιοανατολικού Αιγαίου. 

Στον αγώνα των 42.195 μέτρων, στον Ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ., στα 5χλμ. και στον παιδικό αγώνα 1000μ. θα πάρουν μέρος πάνω από 3.800 άτομα όλων των ηλικιών.

Έλληνες και ξένοι (από 57 χώρες), που θα μπορέσουν να τρέξουν σε μια επίπεδη και γεμάτη ομορφιά διαδρομή, μέσα από την οποία ο καθένας μπορεί να καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες της Ρόδου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας

-ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας

-10 ΧΛΜ: 7.40 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας

-5 ΧΛΜ: 11.50 π.μ. Block A – Αφετηρία Πλ. Ρίμινι


                 11.52 Block Β – Αφετηρία Πλ. Ρίμινι

-5ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 11.55 π.μ. Αφετηρία Πλ. Ρίμινι

-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 12.50 μ.μ. – Αφετηρία Πλατεία Ελευθερίας

-Απονομές Πλατεία Ελευθερίας

-10:45 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ & 10 ΧΛΜ

-13:30 5ΧΛΜ & ΟΜΑΔΙΚΑ


ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου από τους Dj Πέτρο Τριανταφύλλου, KALIDON και Γιώργο Μανωλά!

-Συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της Ρόδου στον τρούλο απέναντι από το Ακταίον 11:00-13:00

-Μίνι Κρουαζιέρα: Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μίνι κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου με σκάφος της εταιρίας Rhodes Sea Lines, με αφετηρία απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος. 


ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-Μαραθώνιος Δρόμος:

Ώρα Εκκίνησης: 07:30 π.μ.

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας

Περιγραφή της διαδρομής: Κυκλική διαδρομή απόστασης 21.097μ. την οποία οι δρομείς θα πρέπει να καλύψουν δύο φορές:

Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢ 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Πλατεία Κουντουριώτη➢Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

 -Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

-Τον αγώνα θα καλύψει “ζωντανά” η ΕΡΤ3

=======================

Ολοκληρώθηκε με μεγάλο ρεκόρ ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου


Με ένα σπουδαίο ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου αφού ο Κενυάτης Μόουζες Κίπτοο Κούργκατ σημείωσε το μοναδικό 2.16.08, επίδοση ρεκόρ για τον θεσμό. 

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», σημειώνοντας πως το πρόσημο του αγώνα είναι άκρως θετικό.

«Είχαμε 1.500 αθλητές περίπου στα 10 χλμ, στον μαραθώνιο, στον ημιμαραθώνιο, πετύχαμε ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο χρόνος 2.16.08  είναι ρεκόρ για τον Μαραθώνιό μας. Από ‘κει και πέρα είχαμε άλλους 1.500 συμμετέχοντες στα 5χλμ. και τώρα περιμένουμε τα 1000 μέτρα, που θα τρέξουν τα μικρά παιδιά, ένα σύνολο 4.000 αθλητών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ευχαριστούμε τον κόσμο, που έχει έρθει εδώ σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Όλα είναι θετικά», σημείωσε μεταξύ άλλων η Μ. Παπαβασιλείου.

(Με πληροφορίες από ertnews.gr)

                                                                                                                                                     
 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More