Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023

Νέο ρεκόρ για το Νότιο Αιγαίο στον τουρισμό


 

Με 6,5 εκ. αφίξεις και 47.900 διεθνείς πτήσεις κλείνει το τουριστικό 2023 για τα διεθνή αεροδρόμια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η Ρόδος, παρά τις δασικές πυρκαγιές που έπληξαν το νότιο μέρος του νησιού, κατάφερε να καταγράψει άνοδο στην κίνηση της τον Ιούλιο κατά 4,2% και συνολικά για τη σεζόν κατά 3%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ  άνοδο κατά 5% σημείωσε και η Κως.

Μικρή μείωση, της τάξης του 9% και 5%, κατέγραψαν η Μύκονος και Σαντορίνη αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο αυτή να είναι ικανή να συμπαρασύρει προς τα κάτω τη συνολική επίδοση σε περιφερειακό επίπεδο.

Χαρακτηριστική της φετινής εξαιρετικής απόδοσης του τουριστικού 2023 για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα εξάλλου είναι και η τάση των διεθνών επιβατών που προσεγγίζουν τα νησιά μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι φέτος ανέρχονται, για την περίοδο του Μαρτίου έως και του Οκτωβρίου, σε 1.430.000, σημειώνοντας άνοδο 25% σε σχέση με το 2022.

Αντιστοίχως της ανόδου των αφίξεων φαίνεται να κινούνται και οι οικονομικοί δείκτες του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της οικονομικής αποτύπωσης, όπως τα επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, οι οικονομικοί δείκτες στο Νότιο Αιγαίο είναι οι υψηλότεροι στην Ελλάδα.

«Η αντοχή του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Αιγαίου είναι αντίστοιχη της ποιότητας των συντελεστών του, δηλαδή των εξαιρετικών ανθρώπων των νησιών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος


www.ertnews.gr - (Από Δελτίο Τύπου)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More