Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023

Ρόδος: Και επισήμως από το δικαστήριο, δήμαρχος ο Αλέξανδρος Κολιάδης


Έγινε χθες το μεσημέρι, σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών για το νησί μας.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο, ανακήρυξε ως δήμαρχο Ρόδου βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών του πρώτου και δεύτερου γύρου, τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.


Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε η κλήρωση όσων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ισοψήφησαν στις πρόσφατες εκλογές και επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των ψήφων που έλαβαν αυτοί στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, κατανέμοντας τις έδρες για κάθε συνδυασμό, τόσο για τους δημοτικούς όσο και για τους τοπικούς συμβούλους στα χωριά μας. Επίσης ανακηρύχθηκαν και οι αναπληρωματικοί όλων των συμβούλων, είτε πρόκειται για την κοινότητα Ρόδου, είτε για τα χωριά μας.


Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται, βάσει της ισχύουσας διαδικασίας, να καθαρογραφεί και εν συνεχεία να δημοσιευθεί και ν’ αναρτηθεί προκειμένου από ‘κεί κι έπειτα ν’ αρχίσουν να «τρέχουν» όλες οι προθεσμίες για τις νόμιμες ενέργειες που τυχόν θελήσουν να προβούν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις.
Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επανακαταμέτρηση όλων των έγκυρων ψηφοδελτίων του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, από το Πρωτοδικείο Ρόδου.


Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κος Αντώνης Καμπουράκης, έχει ζητήσει με σχετική αίτησή του, να ελεγχθούν τόσο τα άκυρα όσο και τα έγκυρα ψηφοδέλτια του πρώτου γύρου των εκλογών, λόγω του ότι για μικρό αριθμό υποψηφίων, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσοστό του 43% +1 ψήφο που ορίζει ο νόμος, για την αυτοδύναμη εκλογή του από τον πρώτο γύρο.
Η διαδικασία επίδειξης των άκυρων ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου και στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, ξεκίνησε η διαδικασία επανακαταμέτρησης των έγκυρων ψηφοδελτίων.


Η αίτηση που έχει γίνει αφορά στο σύνολό τους και τα 224 εκλογικά τμήματα, και η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τέσσερα συνεργεία με προσωπικό του Πρωτοδικείου Ρόδου εργάζονται για τον σκοπό αυτό της επανακαταμέτρησης την οποία διαδικασία εποπτεύει δικαστικός, ενώ την παρακολουθούν και εκπρόσωποι (νομικοί) τόσο από την παράταξη του κ. Καμπουράκη όσο και από την παράταξη του κ. Κολιάδη.

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως τα συνεργεία δούλεψαν κανονικά, τόσο το Σάββατο 21 Οκτωβρίου όσο και προχθές (Κυριακή 22 Οκτωβρίου) προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα...

Πηγή: www.rodiaki.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More