Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2023

Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κυμισάλα – Έκαψε 150 στρέμματα δάσους (Photos)


Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Κυμισάλας, στα νοτιοδυτικά της Ρόδου μετά από συντονισμένες προσπάθειες από επίγειες και εναέριες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου. Έφτασαν πυροσβέστες με δέκα οχήματα, εθελοντικές ομάδες, μηχανήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου. 


Νωρίς το πρωί άρχισε τις ρίψεις το σινούκ που εδρεύει στο αεροδρόμιο Μαριτσών ενώ έφτασαν στο νησί και δυο καναντέρ από Αθήνα που μπήκαν και αυτά στην πυρόσβεση της φωτιάς.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι κάηκαν 150 στρέμματα δασικής έκτασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φωτιά χαρακτηρίζεται ως «περίεργη» αφού είναι η τέταρτη στη σειρά από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Η περιοχή είναι αρχαιολογική και δεν υπάρχει ούτε κολώνα της ΔΕΗ αλλά ούτε και ανθρώπινη δραστηριότητα, τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται ανασκαφές.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής συλλέγει στοιχεία και προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια της φωτιάς. Από ανθρώπους που γνωρίζουν  την περιοχή λέγεται ότι και αυτή τη φωτιά την έβαλε ανθρώπινο χέρι. 



Πηγή: www.ertnews.gr - Photos από ΡΟΔΙΑΚΗ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More