Κυριακή, Αυγούστου 27, 2023

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Χρύσα Καραγιάννη στην Κω


Η υποψήφια Περιφερειάρχης Χρύσα Καραγιάννη βρέθηκε το Σάββατο και την Κυριακή  στην Κω και πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με σκοπό να μεταφέρει τις θέσεις και τις απόψεις της, μετά την απόφαση της ως επικεφαλής της παράταξης  «Ανοιχτοί Ορίζοντες» να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στη διοίκηση της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. 

Με λιτό και  καθαρό τρόπο εξήγησε ότι η  απόφαση πάρθηκε  αναγνωρίζοντας πως   η υποβάθμιση των Δήμων και η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών είναι μια πραγματικότητα. 

Είναι αποφασισμένη να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες  και τη δύναμη της κάθε τοπικής νησιωτικής κοινωνίας , με τη διεκδίκηση της  αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας, στη βάση ότι η Περιφέρεια έχει το ρόλο  του προγραμματισμού  σχετικά  με  τις τοπικές υποθέσεις, όπως  αυτές  θα έπρεπε να αναδεικνύονται,  διοικούνται  και διαχειρίζονται από τους Δήμους. 

Παράλληλα τόνισε ότι θα επιδιώξει την εφαρμογή του δημοκρατικού προγραμματισμού στην Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου, που έχει  σκοπό τη συμμετοχή των Δήμων στη διαδικασία  ιεράρχησης των δράσεων και  έργων της Περιφέρειας, σε μια τόσο μεγάλη νησιωτική περιοχή. 

Με πίστη λοιπόν στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών και με σεβασμό στον άνθρωπο,  πιστεύει ότι οι Δήμοι της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων  ως αναπτυξιακά κύτταρα των νησιών, με μαέστρο την Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου θα κατακτήσουν το στόχο  ενός ποιοτικού, ανθεκτικού και αειφόρου Αιγαίου! 

Από το Γραφείο τύπου

27/8/23


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More