Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2023

Φωτιά στη Ρόδο: Αίρεται ο κίνδυνος για εννέα χωριά– Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι




Αρκετές είναι και σήμερα οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς της Ρόδου οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές. 

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα του από το σύστημα 112 ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών ΜαλώναΧαράκιΜάσσαριΑσκληπειόΚιοτάριΒάτιΓεννάδιΛαχανιάΠλημμύρι, για την άρση του κινδύνου λόγω πυρκαγιών. Οι περιοχές αυτές λόγω της πυρκαγιάς τις προηγούμενες μέρες είχε αποφασιστεί να εκκενωθούν. Οι κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να επιστρέψουν στις εν λόγω περιοχές. Παρόμοιο μήνυμα στάλθηκε και χθες για τις περιοχές ΛίνδοΚάλαθο και Πεύκους

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα έχουν κοπάσει, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που σήμερα το πρωί ενισχύθηκαν με 40 πυροσβέστες και 10 οχήματα από τη Ρουμανία, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον εναέριο συντονισμό τους. 


Με πληροφορίες από www.ertnews.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More