Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2023

ΛΕΡΟΣ: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο- Παρεμβάσεις από τους βουλευτές Δ. Γάκη και Μ. Κόνσολα


Την κινητοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Γάκη και της Νέας Δημοκρατίας, Μάνου Κόνσολα, προκάλεσε η διαμαρτυρία του δημάρχου Λέρου, Μιχάλη Κόλλια για το γεγονός, ότι το Νοσοκομείο του νησιού έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο.

Συγκεκριμένα:

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Λέρου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης.

Η αναφορά στηρίζεται στην επιστολή του δημάρχου, Μιχάλη Κόλλια στην οποία σημειώνει την έλλειψη αναισθησιολόγου το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου  στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά Πάτμος, Λειψοί και Αγαθονήσι.

Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Λέρου κατονομάζει μια προς μία τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Λέρου χρειάζεται άμεσα, μεταξύ άλλων, ιατρούς των κάτωθι ειδικοτήτων: νευρολόγο, οδοντίατρο, αναισθησιολόγο και ψυχίατρο, τη στιγμή μάλιστα που το ΚΘΛ αποτελεί μια σημαντική μονάδα ψυχικής Υγείας στη χώρα.

Παρέμβαση για το Νοσοκομείο Λέρου έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει, ότι στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν προβλεφθεί  δύο θέσεις ψυχιάτρων και μία θέση αναισθησιολόγου. Μάλιστα, η κάλυψη της θέσης του αναισθησιολόγου είναι μείζονος σημασίας, αφού πρέπει να αναπληρώνει τη μοναδική ιατρό-αναισθησιολόγο, που υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Κόνσολας θεωρεί, ότι είναι επιτακτική ανάγκη σε επόμενη προκήρυξη να συμπεριληφθεί η κάλυψη κενών θέσεων στο Νοσοκομείο Λέρου και αναφέρεται συγκεκριμένα στις θέσεις νευρολόγου, νεφρολόγου και παιδιάτρου. 

Φωτο από newbeast

ΣύνταξηΜαριέττα Γαβριλιώτη

www.ertnews.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More