Κυριακή, Δεκεμβρίου 26, 2021

Μπαράζ σεισμών μεταξύ Κρήτης και Κάσου - Δύο δονήσεις 5,1 και 5,4 Ρίχτερ


 

 

Απανωτοί σεισμοί σημειώνονται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, όπου τις τελευταίες ώρες, πέραν των δύο πρώτων μεγέθους 5,1 και 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκαν ακόμη πέντε σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ.

Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 8,9 χλμ και σημειώθηκε 46 χλμ νότια της Κάσου.

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε νέος, ακόμη εντονότερος σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, ξανά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 45 χιλιόμετρα νότια της Κάσου.


 

Αμέσως μετά τους δύο πρώτους σεισμούς, σημειώθηκαν ακόμη δύο, ενώ η περιοχή εξακολουθεί να ταρακουνιέται.

Ο πρώτος ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, ενώ ο τελευταίος, 3,3.

Δεν σημειώθηκαν ζημιές

Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν σήμερα, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

 

===>>news247.gr 

 

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More