Τρίτη, Μαρτίου 30, 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ στην Κω


 

Μαχητική και με παλμό ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στην Κω από το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ  με τη μαζική συμμετοχή Σωματείων, με αφορμή τον ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας και τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Εργασία.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, υγειονομικοί και γυναίκες κάθε ηλικίας διαμηνύουν με τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις, πως ο αγώνας των εργαζομένων θα κλιμακωθεί για την υγεία, τα δικαιώματά τους και την ενίσχυση των δομών υγείας, κόντρα στον κρατικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

 «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία – όχι στην καταστολή και στην τρομοκρατία»  και ” Στην μάχη με τον κορονοϊό θέλουμε μέτρα προστασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού” ανάμεσα στα συνθήματα της κινητοποίησης.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, η Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου, ο Σύλλογος Γυναικών Κω – Μέλος ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Φιλιππινέζων Κω και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω.

Εκ  μέρους του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ μίλησε η πρόεδρος Ιωάννα Λάμπρου, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν-ΚΥ  Κω “Ο Ιπποκράτης” η Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Παντελής Μυτιληνιός.

 

(Πηγή: KOSTV)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More