Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2020

Εμβολιάζονται υγειονομικοί και πολιτικοί την πρώτη ημέρα της «Ελευθερίας» - όλες οι εξελίξεις...

 

Με τον εμβολιασμό της νοσηλεύτριας ΜΕΘ Ευσταθίας Καμπισιούλη ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι επισήμως η επιχείρηση «Ελευθερία» με τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα μας κατά του νέου κορονοϊού. Συμβολικό χαρακτήρα έχει η διαδικασία σήμερα, καθώς θα εμβολιαστούν μέλη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και υγειονομικοί στα νοσοκομεία αναφοράς.

Η εμβολιαστική εκστρατεία βασίζεται σε ένα κυβερνητικό σχέδιο με χρονικό ορίζοντα πολλών μηνών, καθώς ξεκινάμε με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να εγκριθούν πρώτα το εμβόλιο της Moderna και αργότερα της AstraZeneca. Ο πρωθυπουργός έδωσε χρονικό ορίζοντα 6 μηνών.

Αναμφισβήτητα, η έναρξη των εμβολιασμών είναι η πρώτη αχτίδα ελπίδας στον αγώνα κατά του κορονοϊού Sars-Cov-2, ο οποίος έως χθες Σάββατο είχε κοστίσει στη χώρα μας τη ζωή σε 4.553 συμπολίτες μας, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 έχουν φτάσει τα 135.114.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν και οι αρμόδιοι επιστήμονες, πρέπει να εμβολιαστεί πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία, που θα μας «ελευθερώσει» από την υγειονομική κρίση και τη συνεπαγόμενη οικονομική κρίση.

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech γίνεται σε δύο δόσεις με τη δεύτερη να γίνεται 21 έως 28 ημέρες μετά την πρώτη. Οι εμβολιασθέντες πριν μπορέσουν να φύγουν, πρέπει να περιμένουν σε ειδικό χώρο στο σαλόνι του εμβολιαστικού κέντρου για 15 λεπτά για προληπτικούς λόγους.

 

΄Ολες οι εξελίξεις, βίντεο και φωτο από την www.efsyn.gr εδώ

 

 


 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More