Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2020

Thomas Cook: Αναγεννήθηκε ως διαδικτυακός tour operator μετά τη χρεωκοπία

Η εταιρεία, που εξαγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο Fosun αντί του ποσού των 11 εκατ. λιρών (14 εκατ. δολάρια) μετά την κατάρρευσή της πέρυσι, έχει μία νέα ιστοσελίδα μέσω της οποία οι πελάτες μπορούν να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους με οποιαδήποτε επιπλέον υπηρεσία, όπως ενοικίαση αυτοκινήτου ή ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η κατάρρευση της Τόμας Κουκ οδήγησε στην απώλεια 9.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενέπλεξε 150.000 τουρίστες στο εξωτερικό σε περιπέτειες, μην έχοντας τη δυνατότητα να γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Η ανανεωμένη εταιρεία λανσάρει ένα μοντέλο για την προστασία των πληρωμών και θα λαμβάνει χρήματα από τους πελάτες όταν επιστρέφουν από τις διακοπές, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος για το Ηνωμένο Βασίλειο Άλαν Φρεντς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος οι ταξιδιώτες δεν θα επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή στους κυβερνητικούς περιορισμούς που θα επηρεάζει τα ταξίδια τους.

Η νέα, «Covid-ready» εταιρία, σε πρώτη φάση, θα προσφέρει διακοπές σε προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς.

Η Thomas Cook διαθέτει άδεια από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας και διαθέτει προστασία Atol και θα δραστηριοποιείται στην αγορά μέσα από τη νέα ιστοσελίδα της, www.thomascook.com, προσφέροντας χιλιάδες ξενοδοχεία και πτήσεις.

Θα προσφέρει διακοπές σε προορισμούς παραλίας και σε πόλεις, στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία, σε συνάρτηση με τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για κάθε χώρα.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέξουν διαμονή πολλών ειδών, από δωμάτιο μέχρι all in, σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων. 

Τους ερχόμενους μήνες, η Thomas Cook θα συνεχίσει να επενδύει στο ψηφιακό προϊόν της προκειμένου να προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες των ταξιδιωτών, προσθέτοντας νέους συνεργάτες αερομεταφορών και άλλες ταξιδιωτικές επιλογές, καθώς και επιπλέον ξενοδοχεία και άλλου είδους καταλύματα. Θα προστεθούν δε και νέοι προορισμοί μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας προσφέρονται προορισμοί που θεωρούνται ασφαλείς και όλα τα ξενοδοχεία προσφέρουν ευέλικτες πολιτικές. Επιπλέον, δεν προβλέπονται χρεώσεις για αλλαγές κράτησης εάν αλλάξουν οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις.

Ο όμιλος Fosun, εξαγόρασε το εμπορικό σήμα Thomas Cook και τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Πηγή Bloomberg / naftemporiki.gr / tornosnews.gr - Sep 16, 2020


 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More