Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2020

TIME: Τα ταξίδια στην Ευρώπη μπορεί να είναι ασφαλή εάν οι επισκέπτες αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και εάν η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο άνοιγμα των συνόρων και στον τουρισμό αποτελεί το αντικείμενο ρεπορτάζ του περιοδικού Time. 

Αναφέρεται ότι χώρες, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία, ακόμη και η Ελλάδα, Μάλτα και Κροατία, που είχαν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων την Άνοιξη, κατέγραψαν τις τελευταίες εβδομάδες τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων λοιμώξεων από τον Απρίλιο, φιλοξενώντας δηλώσεις ειδικών που τονίζουν ότι ο τουρισμός, σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιορισμών, είχε συμβολή στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό και ειδικά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αυξάνουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, αναφέρουν ειδικοί.

Το δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά τα μέτρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών με τους περιορισμούς στη λειτουργία μπαρ και κλαμπ και τον περιορισμό των ατόμων σε εκδηλώσεις για να καταλήξει στην εκτίμηση ότι τα ταξίδια στην Ευρώπη μπορεί να είναι ασφαλή εάν οι επισκέπτες αποφύγουν τα πολυσύχναστα μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Παράλληλα, τα τεστ που χρησιμοποιούνται σε αρκετές χώρες, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Προφανώς, θα προκύπτουν εστίες μετάδοσης του ιού, τονίζεται, όμως ο άμεσος εντοπισμός τους και τα μέτρα, που λαμβάνονται, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης.


Με πληροφορίες από το tornosnews.gr - Aug 31, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More