Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020

Δεύτερο θετικό κρούσμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου - Λάθος ΠΑΣΤΕΡ: Αρνητικό το δείγμα για τον σμηνίτη



Απίστευτο αλαλούμ και γκάφα ολκής με το θέμα του θετικού δείγματος στον κορωνοϊό που έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα ότι αντιστοχεί σε σμηνίτη που υπηρετεί στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το θετικό δείγμα δεν αντιστοιχεί στον σμηνίτη αλλά σε άλλο άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί!

Το γεγονός έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις καθώς προκάλεσε αναστάτωση ενώ έκλεισαν στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου έναν άνθρωπο 25 ετών χωρίς να έχει σχετικό πρόβλημα.

Δεύτερο κρούσμα όμως υπάρχει στη Ρόδο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει ήδη αγώνα δρόμου να να εντοπίσουν τα υπόλοιπα άτομα που έδωσαν δείγμα για εξέταση έτσι ώστε να πιστοποιηθεί αύριο σε ποιόν πραγματικά ανήκει!

Νωρίτερα, είχε γίνει ολόκληρη κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Ρόδου και το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί ο 25χρονος στη μονάδα του.


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεύτερο θετικό κρούσμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου - Αρνητικά τα αποτελέσματα για δύο γιατρούς και τρεις νοσηλεύτριες

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" πρόκειται για έναν Σμηνίτη της αεροπορίας, ο οποίος εισήχθη για νοσηλεία πριν από τρείς ημέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου με συμπτώματα της νόσου του κορωνοϊού.

Τηρώντας το πρωτόκολλο έγινε το απαραίτητο τεστ στον ασθενή το οποίο πριν από λίγη ώρα αποδείχθηκε θετικό.

Σύμφωνα με νεότερες νεώτερες πληροφορίες, ο 25χρονος που κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας και υπηρετεί τη θητεία του στο νησί μας, παρουσίασε κάποια ενδεικτικά συμπτώματα της νόσου, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς της μονάδος, αφού αρχικά τον περιέθαλψαν στη μονάδα, να τον μεταφέρουν το Σαββάτο στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Εκεί ακολουθήθηκαν όλα όσα προβλέπονται για ύποπτο περιστατικό και νοσηλεύονταν σε απομόνωση σε μονάδα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Το δείγμα εξέτασης είχε παρθεί αμέσως μετά την εισαγωγή του και η σχετική θετική απάντηση ήρθε σήμερα το απόγευμα.

Με βάση τις οδηγίες ο νεαρός οδηγήθηκε στον ειδικό θάλαμο όπου και νοσηλεύεται με πλήρη μέριμνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Το πρώτο και το δεύτερο περιστατικό κορωνοϊού στο νησί μας, όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.


Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για δύο γιατρούς και τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου  

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα της εξέτασης για κορωνοϊό, για δύο γιατρούς και τρεις νοσηλεύτριες στο νησί της Ρόδου που είχαν έρθει σε άμεση επαφή με το αγοράκι 7,5 μηνών, που βρέθηκε θετικό πριν από μερικές μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, τα αποτελέσματα που έφθασαν πριν από λίγο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ήταν αρνητικά, γεγονός που θέτει αυτόματα γιατρούς και νοσηλευτές εκτός "καραντίνας".

Το γεγονός αυτό, εκ των πραγμάτων προκαλεί ανακούφιση στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου η οποία θα είχε σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας, στην περίπτωση που γιατροί ή νοσηλευτές βρίσκονται θετικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό.


(Με πληροφορίες από τη ΡΟΔΙΑΚΗ) - Mar 31, 2020




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More