Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020

Νέοι και αυξημένοι περιορισμοί της κυκλοφορίας εν όψει

Την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού των εξόδων των πολιτών από τις κατοικίες τους εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, αυτό που εξετάζεται είναι ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Τόνισε ότι «το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα» και ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις, ενώ επανέλαβε τη θέση που έχουν διατυπώσει και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ότι «φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία».

Όπως είπε, «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, που φαίνεται πως αποδίδουν. Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα».

«Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται», πρόσθεσε.

 

«Βροχή» τα πρόστιμα

Τη δήλωση αυτή επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αυξάνονται οι παραβάσεις του μέτρου που χθες Δευτέρα ανήλθαν σε 2.193, ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα για λειτουργία καταστημάτων.

Όσον αφορά τα στοιχεία για τις παραβιάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, καταγράφηκαν 750 στην Αττική, 268 στη Θεσσαλονίκη, 156 στη Δυτική Ελλάδα, 140 στην Κεντρική Μακεδονία, 139 στα Ιόνια Νησιά, 119 στην Κρήτη, 117 στην Πελοπόννησο, 115 στη Θεσσαλία, 90 στη Στερεά Ελλάδα, 86 στο Νότιο Αιγαίο, 83 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 65 στην Ήπειρο, 42 στη Δυτική Μακεδονία και 23 στο Βόρειο Αιγαίο.

Συνολικά από τις 23 Μαρτίου έως σήμερα έχουν καταγραφεί 10.634 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.


Με πληροφορίες από efsyn.gr - Mar 31, 2020

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More