Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2018

Από ποια ελληνικά ξενοδοχεία χάκερ έκλεψαν αριθμούς πιστωτικών καρτών

Oι χάκερ είχαν πρόσβαση σε στοιχεία πελατών σε ξενοδοχεία-μέλη της Starwood - 

Μια τεράστια παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην ηλεκτρονική της βάση ανακοίνωσε η εταιρεία ξενοδοχείων, που υπολογίζει ότι έχουν υποκλαπεί προσωπικά στοιχεία 500 εκατ. πελατών σε ξενοδοχεία Marriott.

Από ελληνικής πλευράς οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε στοιχεία πελατών σε ξενοδοχεία-μέλη της Starwood, στην οποία ανήκουν η Μεγάλη Βρετανία και το King George.

Να σημειώσουμε ότι κάτω από την ομπρέλα της Starwood Hotels & Resorts είναι και τα Design Hotels, μέλος των οποίων είναι το THE MET HOTEL στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο χτύπημα σε πελάτη του THE MET HOTEL.

Τα 9 Starwood Hotels στην Ελλάδα

Στην Αθήνα, η Μεγάλη Βρετανία ( Grande Bretagne)  και το King George

Στην Πελοπόννησο το Westin Resort, The Romanos στην Costa Navarino

Στη Μύκονο, το Santa Marina

Στη Σαντορίνη, το Vedema και Mystique

Στη Ρόδο, το Sheraton

Στην Κρήτη, το Blue Palace

Σύμφωνα με μια εσωτερική έρευνα της εταιρείας, οι χάκερ είχαν πρόσβαση στο δίκτυο Starwood από το 2014, όμως εντοπίστηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα και αφού ενδεχομένως είχαν εξασφαλίσει πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία πελατών σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της Marriott αναφέρεται και στο φλέγον ζήτημα, αν δηλαδή οι χάκερ μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αριθμούς πιστωτικών καρτών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Marriott, στα χέρια των χάκερ βρίσκονται, μεταξύ άλλων στοιχείων, και αριθμοί πιστωτικών καρτών και ημερομηνία λήξη τους, χωρίς να είναι σαφές αν έχουν και το λογισμικό αποκρυπτογράφησης των στοιχείων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ειδοποιήσει τους πελάτες των οποίων τα αρχεία ήταν στη βάση δεδομένων που παραβιάστηκε. Τα εμπορικά σήματα του Starwood περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία W, Sheraton, Le Méridien και Four Points by Sheraton. Ωστόσο τα ξενοδοχεία με σήμανση Marriott χρησιμοποιούν ξεχωριστό σύστημα κρατήσεων σε διαφορετικό δίκτυο.


Πηγή: ethnos.gr - Nov 30, 2018 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More